Τhess INTEC: Συνεργασία με το κορυφαίο ερευνητικό κέντρο της Γερμανίας

Τις δυνάμεις του με το Τεχνολογικό Πάρκο της Καρλσρούης, έναν παγκόσμιο κολοσσό στον τομέα της έρευνας και της καινοτομίας, ενώνει το Τεχνολογικό Πάρκο 4ης γενιάς ThessΙntec. Το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων υπογράφηκε στη Θεσσαλονίκη και όπως ειπώθηκε στόχος του είναι η αμφίδρομη μεταφορά τεχνογνωσίας σε κρίσιμους τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

Με τις υπογραφές τους στο μνημόνιο αλληλοκατανόησης ο πρόεδρος του ThessIntec, Νίκος Ευθυμιάδης και ο αντιπρόεδρος διεθνών σχέσεων του φημισμένου τεχνολογικού πάρκου της Καρλσρούης, Τόμας Χίρθ, ξεκινούν ουσιαστικά να γράφουν την πρώτη σελίδα σε μια νέα πολλά υποσχόμενη συνεργασία μεταξύ των δύο ερευνητικών φορέων. Ενδεικτικό της σημασίας που δίνουν οι Γερμανοί στη νέα συνεργασία, είναι ότι στη Θεσσαλονίκη για το τελετουργικό βρέθηκε κι ο επικεφαλής του κορυφαίου ερευνητικού οργανισμού της Γερμανίας.

Στόχος του μνημονίου, όπως ειπώθηκε, είναι η αμφίδρομη μεταφορά τεχνογνωσίας για την αντιμετώπιση προκλήσεων σε τομείς όπως η έρευνα, το κλίμα, η υγεία, το διάστημα και οι μεταφορές. Η συνολική επένδυση των ισραηλινών σε υποδομές και κτήρια για τη δημιουργία ενός τεχνολογικού οικοσυστήματος αναμένεται να φτάσει στα 200 εκατ. ευρώ, σε βάθος 15ετίας.

Ήδη, πάντως, μετά την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος, η ιδέα για το Τεχνολογικό Πάρκο 4ης Γενιάς, ThessIntec, άρχισε να μορφοποιείται και θεωρείται το next big thing για τη Βόρεια Ελλάδα. Το ενδιαφέρον για στέγαση στους χώρους του ThessIntec, παρά το πρώιμο της διαδικασίας, είναι μεγάλο και ήδη το 40% των χώρων που θα αναπτυχθούν στο Τεχνολογικό Πάρκο έχει ενοικιαστεί.

Ρεπορτάζ Λ. Λιάμης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος