Σύνοδος για τα δυτικά Βαλκάνια στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη συναντήθηκαν οι υπουργοί εξωτερικών από τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, στο πλαίσιο της ΔΕΘ και με πρωτοβουλία της Ελλάδας. Στο επίκεντρο βρέθηκε η συνεργασία των χωρών με στόχο την ειρήνη και σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και οι ευρωπαϊκές προοπτικές των δυτικών Βαλκανίων, θέμα που απασχολεί ιδιαίτερα τους γείτονές μας.

«Τα Δυτικά Βαλκάνια πρέπει να προχωρήσουν προς την ενταξιακή τους πορεία, για να δημιουργηθεί αυτό που πάντοτε ελπίζανε οι άνθρωποι που έκτισαν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, η Ευρώπη να γίνει μία ήπειρος ειρήνης, συνεργασίας και προκοπής», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για Ευρωπαϊκά Θέματα, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. 

Στην κλειστή υπουργική συνάντηση συμμετείχαν o αναπληρωτής πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα, Νίκολα Ντιμιτρόφ(Nikola Dimitrov), ο υφυπουργός Εξωτερικών της Σερβίας αρμόδιος για την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση, Μίροσλαβ Γκάτσεβιτς (Miroslav Gacevic), ο υπουργός Εξωτερικών του Μαυροβουνίου, Τζώρτζε Ραντούλοβιτς (Đorđe Radulović), η υφυπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας, αρμόδια για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Μέγκι Φίνο (Megi Fino), ο εκτελών χρέη υφυπουργού Εξωτερικών της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης, Μπάκιρ Σάντοβιτς (Bakir Sadović) και η Κοσοβάρα αναπληρώτρια πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών και Διασποράς, Ντονίκα Γκερβάλα Σβαρτζ (Donica Gërvalla-Schwarz). Συμμετείχε επίσης ο υφυπουργός Εξωτερικών της Σλοβενίας, προεδρεύουσας χώρας της ΕΕ, Γκάσπερ Ντόβζαν (Gašper Dovžan).

Ρεπορτάζ Γ. Γεωργιάδης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος