Στον Δήμο Ηρακλείου τα Ενετικά τείχη- Χρηματοδότηση 1.5 εκατ. ευρώ για αποκατάσταση ζημιών σε σχολικά κτίρια

Μετά από μακρά περίοδο συνομιλιών του Υπουργείου Πολιτισμού με το δήμο Ηρακλείου, ξεκίνησε η διαδικασία υπογραφής προγραμματικής σύμβασης, με την οποία η διαχείριση του εμβληματικού οχυρωματικού περιβόλου, του μεγαλύτερου της Μεσογείου, περνά αποκλειστικά στο δήμο.

Ο κ.Αλέξης Καλοκαιρινός, δήμαρχος Ηρακλείου μίλησε στην εκπομπή «Τριτολογίες» για το ότι θα περιέλθουν τα ενετικά τείχη στο δήμο, για τα χρήματα που εξασφαλίστηκαν για να βελτιωθούν οι σχολικές εγκαταστάσεις, αλλά και για τους ελέγχους της δημοτικής αστυνομίας.


«Θα περιέλθουν με βάση συνεννόηση με το Υπουργείο πολιτισμού. Θα περιέλθει η χρήση του συνόλου αυτού του συστήματος. Έχει μια μοναδικότητα στον ευρύτερα γεωγραφικό μας περίγυρο, είναι ένα πλήρες σύστημα τειχών με χαρακτηριστικά που το προδιαθέτουν για δημόσια χρήση. Τα 1.5 εκατομμύρια ευρώ θα δοθούν σε επισκευές σχολικών κτιρίων, έχουμε πάρα πολλά σχολεία και το ζήτημα αυτό είναι πραγματικά επιτακτικό. Οι ανάγκες μας είναι μεγαλύτερες, αλλά αυτά τα λεφτά που εξασφαλίσαμε σίγουρα θα βοηθήσουν για να βελτιώσουμε τη σχολική μας στέγη».

Για τους εντατικούς ελέγχους της δημοτικής αστυνομίας αλλά και τα τραπεζοκαθίσματα ο κ.Καλοκαιρινός ανέφερε:

«Είναι ένα ζήτημα που απασχολεί όλες τις πόλεις, μια πιο ενισχυμένη δημοτική αστυνομία θα μπορούσε να το αντιμετωπίσει δραστικότερα, αλλά είναι ένα ζήτημα που θα έλεγα δεν έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος