Α. Καλοκαιρινός: “Ιστορική μέρα για το Ηράκλειο” Το ΥΠ.ΠΟΛ. εκχωρεί στο δήμο την διαχείριση των Ενετικών Τοιχών

Αναβαθμίζεται και ο περιβάλλων χώρος της Κνωσσού

Ως ιστορική ημέρα για την πόλη χαρακτήρισε ο δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός την συμφωνία, μετά από μακρά περίοδο συνομιλιών με το Υπουργείο Πολιτισμού, την εκκίνηση της διαδικασίας υπογραφής προγραμματικής σύμβασης, βάσει της οποίας η διαχείριση του εμβληματικού οχυρωματικού περιβόλου, του μεγαλύτερου της Μεσογείου, περνά αποκλειστικά στο δήμο.

Η συμφωνία επικυρώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης μετά από πολύωρες συσκέψεις που ξεκίνησαν ήδη από την Τετάρτη, ανάμεσα σε στελέχη του δήμου Ηρακλείου και στελέχη του Υπουργείου Πολιτισμού με επικεφαλής την Υπουργό Λίνα Μενδώνη.

“Εχουμε πρότυπο την προγραμματική συμφωνία με το Δήμο της Ρόδου την οποία μετά από 30 χρόνια υπογράψαμε πριν από μερικούς μήνες το 2023 και από κει και πέρα βάλαμε στόχο το Μάιο ει δυνατόν αμέσως μετά το Πάσχα να μπορέσουμε να υπογράψουμε την παραχώρηση / Προγραμματική σύμβαση στο πλαίσιο αυτής της προγραμματικής συμφωνίας εδώ στο Ηράκλειο” είπε η Υπουργός Πολιτισμού, ενώ ο κ. Καλοκαιρινός συμπλήρωσε ότι «η συμφωνία αποτελεί δικαίωση προσπαθειών δεκαετιών που θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό και την φυσιογνωμία της πόλης στα επόμενα χρόνια».

Α. Καλοκαιρινός: “Ιστορική μέρα για το Ηράκλειο” Το ΥΠ.ΠΟΛ. εκχωρεί στο δήμο την διαχείριση των Ενετικών Τοιχών

Η κ Μενδώνη, συνοδευόμενη από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τον Δήμαρχο Ηρακλείου, επισκέφθηκε το απόγευμα και τον δεύτερο σε επισκεψιμότητα αρχαιολογικό χώρο της χώρας, μετά από την Ακρόπολη, αυτόν της Κνωσσού.

Όπως είπε η Υπουργός, δρομολογούνται σε πλήρη συμφωνία με την Περιφέρεια και τον δήμο, οι διαδικασίες αναβάθμισης του περιβάλλοντα χώρου, με εκσυγχρονισμό των χώρων στάθμευσης και των χώρων υποδοχής και παραμονής στα πρότυπα του Μουσείου της Ακρόπολης, ώστε οι επισκέπτες να βιώνουν μια εξαιρετική εμπειρία συνολικά, πέραν της μοναδικής στις αρχαιότητες που αφορούν την ανάπτυξη της πρώτης πολιτισμένης κοινωνίας σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Α. Καλοκαιρινός: “Ιστορική μέρα για το Ηράκλειο” Το ΥΠ.ΠΟΛ. εκχωρεί στο δήμο την διαχείριση των Ενετικών Τοιχών
Ηράκλειο: Ενετικά τείχη από τον Προμαχώνα του Παντοκράτορα στον Προμαχώνα του Αγίου Ανδρέα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος