Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τους υπόπτους για τη βομβιστική ενέργεια στις Συκιές Θεσσαλονίκης

Η βόμβα, που εξερράγη στις 2 και 10 τα ξημερώματα του Σαββάτου, και είχε στόχο υψηλόβαθμο σωφρονιστικό υπάλληλο, προκάλεσε σημαντικές ζημιές σε όλο το κτίριο και σε παρακείμενες πολυκατοικίες στις Συκιές Θεσσαλονίκης.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Οι έρευνες των Αξιωματικών της Υποδιεύθυνσης Οργανωμένου Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος στρέφονται σε μαρτυρία κλειδί ατόμου, που βρέθηκε στην περιοχή λίγο πριν την έκρηξη και είδε ένα ταξί να αποβιβάζει έναν άντρα, ο οποίος λίγα λεπτά αργότερα επιβιβάστηκε στο ίδιο ταξί και έφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Οι Αξιωματικοί αναζητούν βιντεοληπτικό υλικό για το δρομολόγιο του δράστη ή των δραστών μέχρι την πυλωτή της πολυκατοικίας και το φρεάτιο του ασανσέρ όπου τοποθετήθηκε η βόμβα.

Ο κλοιός των ερευνών σφίγγει γύρω από συγκεκριμένο αριθμό κρατουμένων για υποθέσεις τρομοκρατίας και ποινικά εγκλήματα, που εξέτισαν ποινή στις φυλακές Διαβατών τους τελευταίους μήνες. Η πρώτη έρευνα σε κελιά δεν φαίνεται να απέφερε καρπούς.

Από τα υπολείμματα της βόμβας, που περισυνέλεξαν οι αξιωματικοί του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών, υπάρχει η εκτίμηση ότι η συνδεσμολογία είναι απλή, πυροδοτήθηκε με κοινό πυροκροτητή και χρησιμοποιήθηκαν περίπου τρία κιλά εκρηκτικής ύλης.

Ρεπορτάζ: Δέσποινα Κρητικού

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος