Σε κλοιό καύσωνα μπαίνει όλη η χώρα

Array

Έως και 41 βαθμούς αναμένεται να αγγίξει ο υδράργυρος τις επόμενες ημέρες στη χώρα μας. Οι θερμές αέριες μάζες από τις ακτές της βόρειας Αφρικής που κινούνται προς την περιοχή μας θα προκαλέσουν αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο θα είναι το Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδος.

Πιο αναλυτικά, αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας σε ολόκληρη τη χώρα, με ψηλές που θα κυμανθούν μεταξύ 38 και 41 βαθμών Κελσίου ούς στα ηπειρωτικά. Παράλληλα, αστάθεια θα επικρατήσει τις θερμές ώρες της ημέρας στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη όπου θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Μεμονωμένες καταιγίδες ενδέχεται να εκδηλωθούν και σε ορεινά ηπειρωτικά τμήματα. Αυξημένες θα διατηρηθούν οι συγκεντρώσεις σκόνης, κυρίως στη Δυτική Ελλάδα.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις και σχετικά αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος