Προβληματισμό προκαλεί η πορεία του εμβολιασμού σε κάποιες περιοχές

Από την ακριτική Ορεστιάδα έως την Κάλυμνο και την Ρόδο διαπιστώνεται ότι η χαλαρότητα, που επικρατεί το τελευταίο διάστημα, αλλά και η άρνηση ενός σημαντικού τμήματος του πληθυσμού να εμβολιαστεί, προκαλεί νέα Lockdown και προβληματισμό για τις συνέπειες στην οικονομική ζωή και εν όψει του ανοίγματος του τουρισμού.

Η αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες 10 ημέρες οδήγησε σε Lockdown στην ακριτική Ορεστιάδα. «Είμαστε ακριβώς στο πανελλήνιο ποσοστό τόσο για τον πρώτο όσο και τον δεύτερο εμβολιασμό», ανέφερε ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης. «Ήδη έχουν ξεπεραστεί οι πρώτοι ενδοιασμοί για τα εμβόλια, αλλά το πρόβλημα εστιάζεται σε μια χαλάρωση των μέτρων, που επήλθε από τον μακρόχρονο εγκλεισμό και τις απαγορεύσεις».

Την ίδια ώρα από την Κάλυμνο ο Γεράσιμος Αποστολάτος, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου προειδοποιεί: «Δεν τηρήθηκαν τα μέτρα όπως έπρεπε και υπήρξε αύξηση των κρουσμάτων στην Κάλυμνο, με παράταση για δεύτερη εβδομάδα του lockdown. Υπάρχουν πολλοί αρνητές, δεν υπάρχει πειθαρχία και όλοι πρέπει να κάνουμε αυτοκριτική για την συμπεριφορά μας». Προ ημερών λειτούργησε και το δεύτερο εμβολιαστικό κέντρο στο νησί και ήδη έχουν εμβολιαστεί 3.000 εκ των κατοίκων. «Στόχος είναι να εμβολιαστούν όλοι» τονίζει ο κ. Αποστολάτος. «Αν δεν γίνουμε covid-free δεν θα μπορέσουμε να ανοίξουμε στον τουρισμό. Ο εμβολιασμός πρέπει να είναι οριζόντιος. Είναι επίσης σημαντικό ο εμβολιασμός σε κάποιες ηλικιακές ομάδες να διενεργείται στην Ρόδο και όχι σε άλλα νησιά».

Εν τω μεταξύ προβλήματα διαδικαστικά καθυστερούν τους εμβολιασμούς στην Ρόδο. Στο νησί δεν λειτουργεί η πλατφόρμα για να μπεί ο κόσμος στο σύστημα και να εμβολιαστεί. Ενώ σε λίγες ημέρες αναμένεται να ανοίξει ο τουρισμός οι προμήθειες σε εμβόλια δεν αρκούν για να καλύψουν τις υπάρχουσες ανάγκες, διαπιστώνει το ρεπορτάζ της ΕΡΤ3.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος