Προκριματικές εκλογές για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ- Σ.Φάμελλος: “Οι ευρωεκλογές πρέπει να στείλουν και το μήνυμα της πολιτικής ανατροπής στην Ελλάδα”

Οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για τις προκριματικές εκλογές που θα καθορίσουν το ψηφοδέλτιο του κόμματος για τις ευρωεκλογές παρουσιάζονται  στη Θεσσαλονίκη.

Με στόχο την ανανέωσή του και τη διεύρυνσή του ο ΣΥΡΙΖΑ διεξάγει την Κυριακή προκριματικές εκλογές, προκειμένου να αναδειχθούν οι υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές, της 9ης Ιουνίου. Από την κεντρική Μακεδονία είναι 21 οι υποψήφιοι και από τις εκλογές θα προκύψουν τέσσερις.

Οι εκλογές θα διεξαχθούν από τις 08.00 το πρωί, μέχρι τις 20.00 το βράδυ και στη Θεσσαλονίκη θα είναι 11 εκλογικά τμήματα στα οποία θα γίνουν οι εκλογές. Εισηγητής στην εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων είναι ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας, ο Σωκράτης Φάμελλος.

“Οι ευρωεκλογές πρέπει να δώσουν και το μήνυμα της πολιτικής ανατροπής στην Ελλάδα και πιστεύουμε ότι συνθήκες, πλέον, έχουν αρχίσει και ωριμάζουν”, τόνισε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Φάμελλος.

Η μάχη των ευρωεκλογών θα είναι μία μάχη η οποία θα παίξει σημαντικό ρόλο και για την Ευρώπη που θέλουμε, αλλά και για την Ελλάδα που θέλουμε”, είπε ο κ. Φάμελλος και πρόσθεσε: “Το αποτέλεσμα πρέπει να χαρακτηρίζει μία Ευρώπη, η οποία θα είναι πιο δημοκρατική, πιο κοινωνική, πιο πράσινη και σίγουρα θα έχει πολιτική ενοποίηση, γιατί, δυστυχώς, βρισκόμαστε σε μία έντονη αμφισβήτηση της ευρωπαϊκής πορείας. Πιστεύω ότι οι ευρωπαϊκές εκλογές θα είναι ταυτόχρονα και ένα σήμα για την πολιτική ανατροπή στην Ελλάδα.

Η απονομιμοποίηση της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη φαίνεται έντονα σε όλα τα πεδία. Είτε στα θέματα του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας, είτε στα θέματα της οικονομίας και της ακρίβειας.

Οι πολίτες την τελευταία περίοδο καταλαβαίνουν ότι αμφισβητούνται πλέον βασικά δημόσια αγαθά όπως είναι η υγεία, η παιδεία ή ακόμα και η πρόσβαση στο νερό”.

Χαρακτήρισε “πρωτόγνωρη” τη διαδικασία των προκριματικών εκλογών για την ανάδειξη των υποψήφιων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και σημείωσε: “Είναι μία πρωτόγνωρη διαδικασία όπου υποψήφιοι που έχουν προκύψει από ανοιχτό κάλεσμα θα κριθούν από όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή μέσα από δύο προσβάσεις στην εκλογική διαδικασία, μία ψηφιακή και μία με φυσική παρουσία.

«Είναι μία πραγματικά δημοκρατική διαδικασία που δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους πολίτες να είναι υποψήφιοι και σήμερα θα παρουσιαστούν στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ για να γίνουν οι καλύτερες δυνατές επιλογές».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ , ΕΡΤ (Ρεπορτάζ: Γεωργία Λοτσοπούλου)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος