Παραλιακό μέτωπο Θεσσαλονίκης: Προτάσεις του δήμου Θερμαϊκού για αναπλάσεις και υποδομές

Η ΕΡΤ3 συνεχίζει την έρευνα για το παραλιακό μέτωπο Θεσσαλονίκης και ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Θεόδωρος Τζέκος μιλά για την πρόταση του δήμου να ενταχθεί το σύνολο του παράκτιου μετώπου της αρμοδιότητάς στο ειδικό χωρικό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

«Ο δήμος Θερμαϊκού έχει μια ακτογραμμή 60 χλμ. περίπου, από αυτά τα 15 είναι μέσα στον σχεδιασμό, στο ειδικό αυτό χωρικό για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου από το Καλοχώρι στο Αγγελοχώρι. Ήταν και ένα αρχικό μας αίτημα να συμπεριληφθεί και όλος ο δήμος Θερμαϊκού, ωστόσο στον σχεδιασμό που έχουμε στα χέρια μας, ήδη είναι μέχρι το Αγγελοχώρι», όπως ανέφερε.

Παράλληλα ο Θεόδωρος Τζέκος γνωστοποιεί τις προτάσεις του δήμου που αφορούν τις αναπλάσεις και υποδομές.

«Πρέπει να υπάρξει ενοποίηση του παραλιακού μετώπου και με έναν μεγάλο πεζόδρομο και μια ενοποίηση με έναν ποδηλατόδρομο, αυτό είναι το πιο σημαντικό. Επίσης πρέπει να υπάρχει μια αισθητική αναβάθμιση στις κτιριακές υποδομές. Η πρόσβαση είναι επίσης σημαντικό θέμα, το οποίο είναι από τα βασικά, η θαλάσσια αστική συγκοινωνία, και η σύνδεση μέσω του Μετρό που μπορεί να είναι και υπέργειο σε όλη του την έκταση. Μεγάλο ζήτημα είναι και η ανάπτυξη του τεχνολογικού πάρκου, μάλιστα υπογράφηκε και το προεδρικό διάταγμα και είμαστε κοντά να ξεκινήσουν οι εργασίες».

Ο Δήμαρχος Θερμαϊκού ζήτησε ενημέρωση για την δημιουργία θαλάσσιου πάρκου φωτοβολταϊκών και ναυπηγείου στην περιοχή, καθώς επίσης αίτημα του δήμου είναι και η ολοκλήρωση των οδικών έργων στην περιοχή για να βελτιωθεί σημαντικά η πρόσβαση χιλιάδων επισκεπτών και τουριστών.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Γεωργιάδης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος