Νέα υγειονομικά πρωτόκολλα στην νοσηλεία περιστατικών covid-19

Ο μειωμένος αριθμός των νοσηλευομένων με covid-19, αλλάζει τα ιατρικά πρωτόκολλα και η λειτουργία των νοσοκομείων σταθερά επανέρχεται στους συνήθεις ρυθμούς.

Η ύφεση σημειώνεται εν μέσω φθινοπώρου, και ο πληθυσμός κινείται χωρίς μάσκες ή άλλα μέτρα προστασίας.

Σύμφωνα με το Βασίλη Κώτση, αναπληρωτή καθηγητή παθολογίας στο Α.Π.Θ., οι αριθμοί δείχνουν ότι οι νοσούντες από Covid εξακολουθούν να υπάρχουν μέσα στην κοινότητα, αλλά οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και οι νοσηλίες σε ΜΕΘ και ειδικές μονάδες έχουν μειωθεί κατακόρυφα.

Η ήπια νόσηση δεν προκαλεί πνευμονολογικά προβλήματα και ως εκ τούτου δεν απαιτούνται διασωληνώσεις.

Οι περισσότεροι έχουν ανοσοποιηθεί, λόγω εμβολιασμού και διότι νόσησαν, οπότε απέκτησαν ανοσία. Με αυτό το σκεπτικό αλλάζουν και τα ιατρικά πρωτόκολλα, οπότε στην ίδια κλινική νοσηλεύονται ασθενείς με και χωρίς covid-19. Βεβαίως οι έχοντες covid νοσηλεύονται σε διαφορετικά δωμάτια, όπου τηρούνται όλες οι προφυλάξεις από τους νοσηλευτές, εξηγεί ο κ. Κώτσης.

για την εξυπηρέτηση όλων των ασθενών.

Η επιστροφή στην κανονικότητα έπειτα από πολλούς μήνες αναστάτωσης της λειτουργία των νοσηλευτικών μονάδων γίνεται σταδιακά, αλλά γίνεται μεγάλη προσπάθεια, προκειμένου να εξυπηρετούνται χωρίς προβλήματα όλοι οι ασθενείς.

Η κατακόρυφη μείωση των κρουσμάτων από 73.710 που ήταν το διάστημα 08 Αυγούστου 2022 – 14 Αυγούστου, σε 55.242 μεταξύ 10 Οκτωβρίου 2022 – 16 Οκτωβρίου, καταδεικνύει την ύφεση που σημειώνει η νόσος. Το σύνολο των εισαγωγών, στα νοσοκομεία της επικράτειας, την εβδομάδα αναφοράς ήταν 1.351 ασθενείς, εκ των οποίων 74 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος