Ματίνα Παγώνη : Με προσοχή η σταδιακή άρση των μέτρων

Array

Από εχθές ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την επιστροφή σε σημαντικό βαθμό στην προ της πανδημίας κατάσταση. Στις 3 Μαΐου επαναλειτουργεί η εστίαση, στις 10 ανοίγουν τα σχολεία και στις 15 ο τουρισμός. Τι άλλαξε και άναψε το πράσινο φως; Τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, που κατεγράφησαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.015, οι θάνατοι 86 και το ?? εκτιμάται στο 0.96. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ οι διασωληνωμένοι ανέρχονται σε 831, ενώ οι εισαγωγές νέων ασθενών στα νοσοκομεία της χώρας είναι 556. Την ίδια ώρα το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων καταγράφει σημαντική αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα Αττικής, Ρεθύμνου και Αγίου Νικολάου.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη εξηγεί ότι η συγκέντρωση των νέων σε πλατείες κάθε βράδυ δημιουργεί συνθήκες συνωστισμού, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο μεταδόσεως. Από αυτήν την άποψη είναι καλύτερο το άνοιγμα της εστίασης με αυστηρή τήρηση των μέτρων. Το επόμενο θέμα είναι η παράταση στην απαγόρευση των μετακινήσεων από νομό σε νομό. Όπως τονίζει η κ. Παγώνη, δεν μπορούν να επιτραπούν έως ότου προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό ο εμβολιασμός του πληθυσμού. Μικρές κοινότητες θα δεχθούν επισκέπτες- που πιθανόν να είναι φορείς, από τα μεγάλα αστικά κέντρα εν’ όψει Πάσχα, αλλά δεν διαθέτουν υποδομές υγείας για να αντιμετωπίσουν κρούσματα covid.

Για το ζήτημα σχετικά με τον εμβολιασμό των ηλικιωμένων που δεν δύνανται να μετακινηθούν προς τα εμβολιαστικά κέντρα, η κ. Παγώνη αισιοδοξεί ότι θα υπάρξει αντιμετώπιση. Ωστόσο, όπως είπε η φύση των εμβολών είναι τέτοια που δεν επιτρέπει την μεταφορά των φιαλιδίων με το εμβόλιο σε χώρους εκτός των κέντρων εμβολιασμού. Σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, κάθε βήμα χαλάρωσης των περιορισμών εκτιμάται αν έχει αποτέλεσμα και κατόπιν αποφασίζεται με ποιο τρόπο θα γίνει το επόμενο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος