Στον Πτελεό Μαγνησίας οι γυναίκες του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Η Φτελια» ξεκίνησαν πριν πολλά χρόνια την προσπάθεια για την οικονομική στήριξή τους αλλά και για την προβολή του τόπου.
Σύμφωνα με την Γιαννούλα Στρωματιά, πρόεδρο του γυναικείου συνεταιρισμού Πτελεού «Η Φτελιά» που μίλησε στην «Περίμετρο», «Ο συνεταιρισμός ιδρύθηκε το 2000 από 17 γυναίκες με τη βοήθεια του Τοπικού Συμφώνου Απασχόλησης, με σκοπό να στηριχθούν οι γυναίκες της περιοχής, αλλά και να αναδειχθεί ο τόπος μέσα από τις τοπικές παραδοσιακές συνταγές που βασίζονται στο καλό ελαίολαδο που παράγει η περιοχή μας. Τώρα είμαστε 19 γυναίκες, δουλεύουμε καθημερινά σε δύο βάρδιες και στέλνουμε προϊόντα παντού».
Ο αγροτουριστικός συνεταιρισμός γυναικών του Δήμου Πτελεού «Φτελιά» παράγει τα προϊόντα του σε ένα πλήρως και σύγχρονα εξοπλισμένο εργαστήριο, με αγνά υλικά χωρίς χημικά πρόσθετα, από πρώτες ύλες παραγωγών της ευρύτερης περιοχής. Οι γυναίκες του συνεταιρισμού παράγουν κουλούρια διαφόρων ειδών, μαρμελάδες, πίτες με χειροποίητο φύλλο, γλυκά κουταλιού και ταψιού, τραχανά, χυλοπίτες, και αρωματικά λαδόξιδα. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή τους προέρχονται από την αγροτική παραγωγή των ίδιων των μελών και από τον τοπικό γεωργικό συνεταιρισμό, αφού πρόκειται για μια περιοχή πλούσια σε αγροτικά προϊόντα. Τα προϊόντα διανέμονται σε καταστήματα του Βόλου και της Θεσσαλονίκης με αυτοκίνητα του συνεταιρισμού και στην υπόλοιπη Ελλάδα με μεταφορικές.
Pεπορτάζ: Φρόσω Παύλου
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος