Κομοτηνή: Η μαγεία των Χριστουγέννων με πλήθος εκδηλώσεων

Η Κομοτηνή γιορτάζει τη μαγεία των Χριστουγέννων με πλήθος εκδηλώσεων.

Όπως τόνισε η κα Μαρία Ουρεϊλίδου, χοροδιδάσκαλος, στο χριστουγεννιάτικο ξέφρενο γλέντι που στήνεται στην κεντρική πλατεία της πόλης, συμμετέχουν με χαρά μικροί και μεγάλοι.

Σήμερα Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, στο θεματικό πάρκο, ο Σύλλογος «Νηρηίδες» Κομοτηνής, πρσγμστοποίησε την καθιερωμένη εκδήλωση «ξεστολίσματος» του δέντρου της Αγάπης και της Προσφοράς. Φέτος τα έσοδα θα διατεθούν για τις ανάγκες του Γηροκομείου Κομοτηνής.

Την ίδια ώρα, η Στέγη Πολιτισμού, Παράδοσης και Λαογραφίας «Φιλοτέχνες» ξεκινά με πατινάδα πολλών χορευτών και μουσικών, από την Παλιά Καπναποθήκη και μέσω των οδών Γ. Κονδύλη, Δημοκρίτου, Βενιζέλου, Ερμού, Συντάγματος Κρητών, καταλήγει στην Κεντρική Πλατεία για την Χριστουγεννιάτικη γιορτή της, όπου θα παρουσιαστούν έθιμα από τη Θράκη (Ανατολική Θράκη, Ανατολική Ρωμυλία, Βόρειος Έβρος)

Στις 6 μ.μ., στο θεματικό πάρκο, το Θρακικό Θέατρο Σκιών του Γιάννη Βουλτσίδη, παρουσιάζει τις παραστάσεις «Ο Βυζαντινός Αη Βασίλης» και «Ο μικρός Τυμπανιστής», συνοδεία ζωντανής μουσικής.

Αύριο Κυριακή 15 Δεκεμβρίουστις 12 το μεσημέρι, στο θεματικό πάρκο, Ηπειρώτες, Πόντιοι και Σαρακατσαναίοι, θα βρεθούν στα βήματα των Χριστουγεννιάτικων παραδόσεων. Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Νομού Ροδόπης, ο Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Κομοτηνής και Περιφέρειας «Ο Εύξεινος Πόντος» και ο Σύλλογος των Εν Θράκη Διαβιούντων Σαρακατσαναίων, καλούν σε μία εκδήλωση μνήμης και αναβίωσης εορταστικών εθίμων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος