Κιλκίς: Μετ’ εμποδίων η μεταφορά των μαθητών στα σχολεία

Εδώ και δεκατέσσερις μέρες έληξε η παράταση της σύμβασης μεταφοράς μαθητών σε σχολεία στο Κιλκίς. Τα δρομολόγια κρίθηκαν ασύμφορα και οι μαθητές είτε μετακινούνται με τα οχήματα των γονιών τους, είτε απουσιάζουν από το σχολείο χωρίς πάντως δικής τους ευθύνη.

Περισσότεροι από 70 μαθητές από 50 χωριά πέριξ του Κιλκίς δεν έχουν τρόπο να μεταβούν στο σχολείο.Οι εργολάβοι δεν αναλαμβάνουν το δρομολόγιο, καθώς κρίνουν ότι το κόμιστρο είναι χαμηλό και στάσιμο εδώ και δέκα χρόνια, οπότε και οι μαθητές αναγκάζονται να επιστρέφουν στα χωριά τους περπατώντας ακόμη και 7 χλμ.

Σωρεία προβλημάτων αναφέρθηκαν στη συνέντευξη τύπου της ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Κιλκίς, όπως η έλλειψη ελέγχων στη στατικότητα των σχολείων που χτίστηκαν πριν το 1985, τα κενά των εκπαιδευτικών και η έλλειψη χρηματοδότησης.

Οι γονείς ζητούν να δοθεί άμεσα λύση για τη μετακίνηση των μαθητών. Εναλλακτικά μέχρι να επιλυθεί το πρόβλημα να αξιοποιηθούν τα οχήματα του δήμου Κιλκίς και όσοι μαθητές μετακινούνται με το ΚΤΕΛ να μη πληρώνουν εισιτήριο.

Ρεπορτάζ: Σταύρος Πανούσης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος