Κερδίζουν έδαφος οι αγορές μέσω διαδικτύου

Όλο και περισσότερο έδαφος κερδίζουν οι ηλεκτρονικές αγορές στην Ελλάδα, με τα είδη ένδυσης, υπόδησης αλλά και ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συσκευών να βρίσκονται ψηλά στην λίστα προτιμήσεων. Βασικοί λόγοι για να ψωνίσουν από ηλεκτρονικό κατάστημα είναι η μεγαλύτερη γκάμα προϊόντων που βρίσκουν, οι χαμηλότερες τιμές, η ευκολία στη μεταφορά αλλά και ο χρόνος.

Όλο και περισσότερο έδαφος κερδίζει το ηλεκτρονικό εμπόριο. Οι online αγοραστές αυξάνονται καθώς 8 στους 10 Έλληνες επιλέγουν τις διαδικτυακές αγορές.

Τα ψώνια μέσω διαδικτύου αυξήθηκαν κατακόρυφα κατά τη διάρκεια της πανδημίας με αποτέλεσμα ο συγκεκριμένος κλάδος να γίνεται όλο και πιο ανταγωνιστικός όπως λένε επιχειρηματίες που διατηρούν και e-shop αλλάζοντας ριζικά τη συμπεριφορά των καταναλωτών.

Όπως υποστηρίζουν οι πολίτες βασικοί λόγοι για να ψωνίσουν από ηλεκτρονικό κατάστημα είναι η μεγαλύτερη γκάμα προϊόντων που βρίσκουν, οι χαμηλότερες τιμές, η ευκολία στη μεταφορά αλλά και ο χρόνος που είναι πολύτιμος.

Ρούχα και παπούτσια, ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές αγοράζουν πλέον οι Έλληνες από το ιντερνετ. Την πρωτιά κρατούν οι ηλικίες 25-34.

Οι παραδοσιακοί αγοραστές πάντως προτιμούν τα φυσικά καταστήματα όπως λένε και για να συνδυάσουν τις αγορές τους με την βόλτα τους στο κέντρο της πόλης αλλά περισσότερο για να στηρίξουν την αγορά ώστε να μη χαθούν θέσεις εργασίας.

Η πιστότητα των καταναλωτών προς το εγχώριο ηλεκτρονικό εμπόριο ξεπέρασε το 85% για το 2022 και συνεχίζει να αναπτύσσεται.

Π. Σαρόγλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος