Καρναβάλι Γυναικών Άρτας-Για δεύτερη χρονιά διοργανώνεται η «Πυρ-ομάδα»

Την Τσικνοπέμπτη (7/3/2024) η πόλη της Άρτας θα ντυθεί στα κόκκινα μιας και το Καρναβάλι Γυναικών Άρτας διοργανώνει για δεύτερη χρονιά την «Πυρ-ομάδα». Ώρα έναρξης 8 μ.μ. από την πλατεία Κιλκίς. Μικροί και μεγάλοι ντυμένοι στα κόκκινα θα παρελάσουν στο κέντρο της πόλης δίνοντας τον αποκριάτικο τόνο. Με κόκκινες κάπες, κόκκινα καπέλα και περούκες, κρατώντας αναμμένες δάδες, μπαλόνια και σφυρίχτρες. Οι μουσικοί ήχοι των ΚrotalΑrta θα συνοδεύσουν την παρέλαση. Η δράση θα κλείσει με αναμμένα φαναράκια που θα ανέβουν στον ουρανό.

Η κ.Κυριακούλα Κουτσούμπα, μέλος άτυπης επιτροπής καρναβαλιού γυναικών Άρτας και ο Κώστας Χαρακλιάς, αντιδήμαρχος πολιτισμού-παιδείας & δία βίου μάθησης δήμου Αρταίων μίλησαν στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3 για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις.

«Είμαστε πανέτοιμες από αύριο, Τσικνοπέμπτη όπου διοργανώνουμε μια πολύ φαντασμαγορική παρέλαση στα κόκκινα και την ονομάζουμε πυρ-ομάδα. Κόκκινες κάπες, καπέλα, αναμμένες δάδες και κάνουμε παρέλαση υπό οτυς ήχους ομάδας κρουστών Είναι η δεύτερη χρονιά που τη διοργανώνουμε φέτος και είναι το ζέσταμα. Το καρναβάλι μας ξεκίνησε το 1982 από μια ομάδα γυναικών. Τότε είχαν κάνει μια μικρή παρέλαση γυναικών, το 2015 από αμιγώς γυναικεία υπόθεση, έγινε το καρναβάλι μικτό», όπως ανέφερε η κ. Κουτσούμπα.

«Θέλουμε να κάνουμε την Άρτα έναν νέο αποκριάτικο προορισμό. Με την άτυπη επιτροπή καρναβαλιού των γυναικών έχουμε μια αγαστή συνεργασία, πάρα πολλά χρόνια, και κρύβει έναν κοινωνικό χαρακτήρα. Από την πλευρά του δήμου είαμστε στα μετόπισθεν, βάζουμε τους ανθρώπους που ξέρουν μπροστά για να γίνει όσο το δυνατό ν το καρναβάλι μας πρωτότυπο. Οι συμμετοχές κάθε χρόνο αυξάνονται ραγδαία», όπως είπε από την πλευρά του ο Κώστας Χαρακλιάς, αντιδήμαρχος πολιτισμού-παιδείας & δία βίου μάθησης δήμου Αρταίων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος