Τα λαϊκά δρώμενα των Βαλκανίων έχουν κίνηση, χρώμα, μυστήριο, δυνατά συναισθήματα, γεύσεις, μυρωδιές, θεατρικότητα, σκηνικά, ηχητική επένδυση και πολλές εικόνες.
Η σειρά ωριαίων εκπομπών παραγωγής ΕΡΤ «Άιντε Βαλκάνια» μπαίνει στην «καρδιά» των δρώμενων και καταγράφει όλες τις πτυχές τους από την προετοιμασία μέχρι την κορύφωση. Μέσα από αυτή την διαδικασία θα αναζητήσει τους πρωταγωνιστές, τις παράλληλες ιστορίες, τους συμβολισμούς, τις αθέατες πλευρές, και τις αφηγήσεις για την πραγματική ζωή, την κουλτούρα και ιστορία του τόπου.
Μια σειρά βιωματικής εμπειρίας της παράδοσης με παράλληλες αφηγήσεις και μέσα από μια φρέσκια ματιά και αισθητική. Άλλοτε πιο πανηγυρική, άλλοτε πιο πνευματώδης και άλλοτε πιο ανθρώπινη θα μας συγκινεί και θα μας βάζει στον κόσμο των Βαλκανίων, ένα κόσμο με βαθιές ρίζες, πλουραλισμό στοιχείων, χιούμορ, σουρεαλισμού και παρωδίας ένα θεματικό πάρκο λαϊκού πολιτισμού.
Ο σκηνοθέτης και παραγωγός της εκπομπής, Θεόδωρος Καλέσης μίλησε στην εκπομπή «Μέρα με Χρώμα» της ΕΡΤ3 για όσα θα παρουσιάσει η σειρά.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος