Ίος: Παραιτείται ο μοναδικός παιδίατρος του νησιού ύστερα από τέσσερα χρόνια

Στο νησί της Ίου, παραιτείται ο μοναδικός παιδίατρος του νησιού, ύστερα από τέσσερα χρόνια υπηρεσίας.

Σύμφωνα με τον κ. Σωτήρη Σεμερτζιάν, επιμελητή Α’ Παιδιατρικής Κέντρο Υγείας Ίου, αιτία της παραίτησής του είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει καθημερινά στην άσκηση των ιατρικών του καθηκόντων, τα οποία συσσωρεύτηκαν τα χρόνια της παραμονής του στο νησί και πλέον αδυνατεί να αντιμετωπίσει.

Επιπλέον, όπως ενημέρωσε, το Κέντρο Υγείας διέθετε πριν από τέσσερα χρόνια έξι νοσηλεύτριες, ενώ σήμερα μόλις δύο.

Ο ίδιος διευκρίνισε πως εξ αρχής γνώριζε πως θα ήταν δύσκολο να ασκήσει το έργο του με επιστημονική αρτιότητα και να εξασφαλίσει τη συνεχιζόμενη εκπαίδευση και εξέλιξή του ως επιστήμονας καθώς, η ιατρική στα μικρά νησιά είναι εξαιρετικά δυσχερής, ενώ, όπως είπε, έχοντας απευθυνθεί σε όλες τις θεσμικές βαθμίδες, εκκινώντας από άτυπες προφορικές συζητήσεις και φτάνοντας ως έγγραφα αιτήματα, δεν βρήκε καμία ανταπόκριση.

Τέλος, όπως ανέφερε, δεν πρόκειται να συμβιβαστεί ποτέ με την αντιμετώπιση των κατοίκων της νησιωτικής Ελλάδας σαν να είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας, εγκλωβισμένοι στη φτωχή συγκοινωνία με την ηπειρωτική χώρα και αποκλεισμένοι από τις υποδομές που οφείλει η πολιτεία να προσφέρει ισότιμα σε όλους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος