Η Σητεία τιμά τον Βιτσέντζο Κορνάρο-Επίτιμος δημότης ο Στέφανος Κακλαμάνης

Η Σητεία θα τιμήσει σήμερα (30 Μαρτίου, στις 19.00, στον χώρο του Πολύκεντρου) τον Βιτσέντζο Κορνάρο σε μια λαμπρή τελετή, που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Σητείας και η Στέγη Βιτσέντζος Κορνάρος.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα τιμηθεί ο μελετητής της Κρητικής Αναγέννησης, καθηγητής Στέφανος Κακλαμάνης και θα ανακηρυχθεί Επίτιμος Δημότης της Σητείας.

Ο κ.Κακλαμάνης μίλησε στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3 για το έργο του Βιτσέντζου Κορνάρου, αλλά και τη σημερινή εκδήλωση, όπου θα τιμηθεί και ο ίδιος.

«Είναι εμβληματικό έργο, όχι μόνο για την Κρήτη, αλλά για όλο τον ελληνισμό, γιατί ο Ερωτόκριτος εκφράζει μια ολόκληρη εποχή, μέσα από την ιστορία και τις ιδέες, αναδεικνύεται ένας κόσμος που είναι βαθιά προσηλωμένος στις ανθρώπινες αξίες, αλλά και στα μεγάλα ιδανικά, με όχημα τον έρωτα διεμβολίζει όλα τα ανθρώπινα προβλήματα και δίνει παρηγοριά στον καθένα και ταυτόχρονα την ευκαιρία ο καθένας μας να αναγνωρίσει κομμάτια της ζωής μας και του εαυτού του.

Είναι μεγάλη τιμή γιατί πρώτα από όλα αυτό έχει μια σπανιότητα, είναι μια κίνηση αναγνώρισης μιας πάνω από 40 χρόνια αφοσίωσης στο φαινόμενο της κρητικής αναγέννησης και του Ερωτόκριτου, συστηματικών ερευνών», όπως ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ρεπορτάζ: Ιάσων Ταβλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος