Οι προτεραιότητες σε επίπεδο Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και Δήμου Θεσσαλονίκης μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές βρέθηκαν μεταξύ άλλων στο επίκεντρο της συνάντησης, που είχαν πριν από λίγο ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Θεσσαλονίκης Στέλιο Αγγελούδη.
Η συνάντηση δεν ήταν απλώς εθιμοτυπική αλλά ο Στ. Αγγελούδης μπήκε στον πυρήνα των προβλημάτων, που αντιμετωπίζει ο δήμος και ζήτησε τη βοήθεια της περιφέρειας.
Οι δύο αυτοδιοικητικοί παράγοντες συζήτησαν για περίπου μία ώρα, τέθηκαν όλα τα ζητήματα και όπως τόνισαν σε δηλώσεις αμέσως μετά τη συνάντηση, συμφώνησαν σε 4+3 εμβληματικά έργα για τη Θεσσαλονίκη. Πρώτον την αναβάθμιση της πλατείας Αριστοτέλους, της πλατείας Βαρδαρίου και της πλατείας Διοικητηρίου καθώς επίσης και την επέκταση του ντεκ στην παλιά παραλία.
Ως προς τα έργα, για τα οποία θα αναζητηθεί χρηματοδότηση, συμφωνήθηκε η ανάπλαση της Άνω Πόλης, η επέκταση του πεζόδρομου της Αγίας Σοφίας και η ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας.
Ρεπορτάζ: Λεωνίδας Λιάμης
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος