Η πρώτη δίκη με διενέργεια rapid test σήμερα στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης

Κλιμάκιο υγειονομικών του ΕΟΔΥ έφτασε νωρίς το πρωί στον τρίτο όροφο του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης για να διενεργήσει rapid test για τον κορονοϊό  στους εμπλεκόμενους σε δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.
Η Πρόεδρος του δικαστηρίου ζήτησε να γίνουν τεστ,  καθώς σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη λειτουργία των δικαστηρίων οι παριστάμενοι στην αίθουσα μπορούν να είναι 15 ή 25 άτομα αναλόγως της χωρητικότητας.
Αυτήν τη φορά, ωστόσο, σε δίκη για υπόθεση εκβιασμών μόνο οι κατηγορούμενοι ήταν… 29 και μαζί με τους δικηγόρους – νομικούς συμπαραστάτες τους και τους υπόλοιπους παριστάμενους θα ξεπερνούσαν τα 70 άτομα!
Έτσι η Πρόεδρος ζήτησε τη διενέργεια των ελέγχων για να ξεκινήσει η διαδικασία!
Η δίκη δεν προβλεπόταν να αναβληθεί, καθώς πολλοί από τους κατηγορούμενους διανύουν το 18μηνο της προφυλάκισης και η ισχύουσα ΚΥΑ εξαιρεί από το καθεστώς αναστολής υποθέσεις με κρατούμενους. Ένας ένας με πρώτη την Πρόεδρο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων οι κατηγορούμενοι, δικηγόροι, μάρτυρες, εμβολιασμένοι και μη, υποβλήθηκαν σε rapid test.
Τα αποτελέσματα των τεστ ήταν όλα αρνητικά και η δίκη εξελίσσεται κανονικά. Η εκδίκαση αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες και πάλι με τη διαδικασία των γρήγορων τεστ για τον κορονοϊό. Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση αφορά εγκληματική οργάνωση, στην οποία το κατηγορητήριο αποδίδει πολυεπίπεδη δράση, με επίκεντρο το νομό των Σερρών. Τα μέλη της κατηγορούνται μεταξύ άλλων για εκβιάσεις, παράνομο τζόγο και χειραγώγηση ερασιτεχνικών ομάδων ποδοσφαίρου, ενώ ανάμεσα τους είναι και ένας αστυνομικός.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΝΤΟΥΡΗΣ
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος