“Η δίκη του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη” στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης παρουσιάζει, σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Ποινικολόγων και την Ένωση Ελλήνων Νομικών e-Θέμις, το θεατρικό έργο των Μ. Ρέππα – Θ. Παπαθανασίου “Η δίκη του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη”, σε σκηνοθεσία Σ. Καραγιάννη τη Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024.

Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι η ανάδειξη της ιστορικής – πολιτικής και νομικής σημασίας της δίκης των Θ. Κολοκοτρώνη και Δ. Πλαπούτα που κατηγορήθηκαν για συνωμοσία κατά του Βασιλέως, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο ηθοποιός, δικηγόρος και ομότιμος καθηγητής του ΕΚΠΑ Ηλίας Αναγνωστόπουλος. Πρόκειται για την πρώτη «μεγάλη» δίκη της νεότερης Ελλάδας που διεξήχθη στο Βουλευτικόν του Ναυπλίου και διήρκεσε έξι εβδομάδες.

Η δίκη προσφέρεται για διαχρονικό προβληματισμό σχετικά με την φυσιογνωμία του νεωτερικού ελληνικού κράτους, τα κομματικά πάθη που διχάζουν, τον ρόλο των ξένων δυνάμεων, αλλά και τις παρεμβάσεις της πολιτικής εξουσίας στην απονομή της δικαιοσύνης. Η θεατρική παράσταση αναδεικνύει τη δύναμη του δικανικού λόγου και της ελεύθερης συνείδησης, συνάμα, δε, διασαλπίζει το μήνυμα της ενότητας στη μακρά πορεία για την εθνική ολοκλήρωση.

Τους ρόλους της παράστασης ενσαρκώνουν δικηγόροι που επελέγησαν από τον σκηνοθέτη Σταύρο Καραγιάννη μετά από audition. Ακολούθησαν εντατικές πρόβες στο θέατρο «Άνεσις» και στο χορευτικό εργαστήρι «Αrroyo Nuevo». Τη μουσική για την παράσταση συνέθεσε ο Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος