Γερμανοί τουρίστες κατηγορούνται για την καταστροφή ιταλικού αγάλματος 150 ετών (video)

Μια ομάδα νεαρών Γερμανών τουριστών που πόζαραν για να βγάλουν φωτογραφίες κατηγορήθηκαν ότι αναποδογύρισαν ένα πολύτιμο άγαλμα σε μια βίλα στη βόρεια Ιταλία.

Γερμανοί τουρίστες κατηγορούνται για την καταστροφή ιταλικού αγάλματος 150 ετών (video)

Δύο από την ομάδα σκαρφάλωσαν σε ένα σιντριβάνι για να αγκαλιάσουν το έργο “Domina” του καλλιτέχνη Enrico Butti και ένας άλλος το έσπρωξε με ένα κοντάρι πριν το άγαλμα ύψους 1,70 μέτρων πέσει στο έδαφος, δήλωσε ο Μπρούνο Γκολφερίνι, διαχειριστής της βίλας Alceo στην πόλη Viggiu.

Ο Γκολφερίνι δήλωσε ότι υπέβαλε μήνυση στην τοπική αστυνομία και για τους 17 Γερμανούς τουρίστες που συμμετείχαν στην ομάδα που νοίκιαζε τη βίλα. Έχουν εγκαταλείψει την Ιταλία μετά το περιστατικό της Δευτέρας που καταγράφηκε από τις κάμερες παρακολούθησης της βίλας.

Το άγαλμα ήταν ηλικίας περίπου 150 ετών και η αξία του εκτιμάται σε περίπου 200.000 ευρώ , πρόσθεσε ο Γκολφερίνι, λέγοντας ότι θα ήταν δύσκολο να επισκευαστεί εξαιτίας πρόσθετων ζημιών στα πλακάκια του σιντριβανιού.

Οργή προκλήθηκε στην Ιταλία τον Ιούνιο, όταν ένας τουρίστας από την Αγγλία απεικονίστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να γράφει το γκράφιτι “Ivan + Hayley 23” σε έναν τοίχο στο Κολοσσαίο της Ρώμης.

Πηγή: Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος