Τουρίστας χαράζει ερωτικό μήνυμα σε τοίχο του Κολοσσαίου – Αναζητείται από τις αρχές (video)

Οι ιταλικές αρχές αναζητούν έναν τουρίστα που άφησε γκράφιτι σε έναν τοίχο του Κολοσσαίου, με τον υπουργό Πολιτισμού Τζενάρο Σανγκιουλιάνο να ζητά παραδειγματική τιμωρία για τον άγνωστο μέχρι στιγμής άνδρα.

Ο τουρίστας απαθανατίστηκε σε ένα βίντεο, που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το Σάββατο (23 Ιουνίου), να γράφει με ένα κλειδί το όνομά του και το όνομα της φίλης του σε έναν εσωτερικό τοίχο του αρχαίου ρωμαϊκού πέτρινου αμφιθεάτρου. Άφησε την επιγραφή “Ivan + Hayley 23“.

Εμφανίζεται χαμογελαστός, ακόμη και όταν ο δημιουργός του βίντεο τον επιπλήττει.

Σε δήλωση που εξέδωσε τη Δευτέρα (26 Ιουνίου), ο Σανγκιουλιάνο καταδίκασε την πράξη βανδαλισμού εναντίον “ενός από τα πιο διάσημα μέρη στον κόσμο” ως “πολύ σοβαρή, ανάρμοστη και ένδειξη μεγάλης αγένειας“.

Ελπίζω ότι όποιος το έκανε αυτό … θα εντοπιστεί και θα τιμωρηθεί σύμφωνα με τους νόμους μας“, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ANSA, η αστυνομία Carabinieri διεξάγει έρευνα και ο άνδρας κινδυνεύει με πρόστιμο τουλάχιστον 15.000 ευρώ και ποινή φυλάκισης έως και πέντε ετών.

Το Κολοσσαίο, που χτίστηκε πριν από 2.000 χρόνια, ήταν το μεγαλύτερο αμφιθέατρο της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας και συνήθιζε να φιλοξενεί αγώνες μονομάχων, εκτελέσεις και κυνήγια ζώων. Σήμερα, αποτελεί το πιο δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο της Ιταλίας.

Σύμφωνα με το ANSA, το μνημείο έχει επανειλημμένα υποστεί πράξεις βανδαλισμού, με δεκάδες επισκέπτες να συλλαμβάνονται τα τελευταία χρόνια να αφήνουν επιγραφές ή να προσπαθούν να κλέψουν κομμάτια πέτρας από το μνημείο.

Πηγή: Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος