Εβδομάδα γυναικείας επιχειρηματικότητας στη Θεσσαλονίκη: Εμπειρίες και πρακτικές συμβουλές για την επιτυχία στο χώρο

Η 5η εβδομάδα γυναικείας επιχειρηματικότητας ξεκίνησε σήμερα στη Θεσσαλονίκη με σκοπό να αναδείξει όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν για την προώθηση του επιχειρείν. Καταξιωμένοι επαγγελματίες από όλους τους κλάδους παρουσιάζουν πετυχημένες επιχειρηματικές πρακτικές και επεκτείνουν το δίκτυο τους.

Γυναίκες επιχειρηματίες ανταλλάσσουν απόψεις και τεχνογνωσία, δικτυώνονται και προωθούν καινοτόμες ιδέες με κεντρικό σύνθημα «let’s business together».

«Είμαστε από αυτούς που πιστεύουν ότι γυναίκες στην εργασία πρέπει να βγουν δυναμικά μπροστά οι γυναίκες και βεβαίως με εξισορρόπηση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής για να δώσουμε την άνεση στη γυναίκα να βγει στον εργασιακό τομέα, αλλά και τη δυνατότητα να είναι οικονομικά ανεξάρτητη», όπως δήλωσε η Ζέφη Δημαδάμα, Γενική Γραμματέας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου επιχειρηματίες, παρουσιάζουν πετυχημένες πρακτικές, δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να εκπαιδευτούν και να αναπτύξουν το επιχειρησιακό τους δίκτυο.

«Τόσο σε επίπεδο συνεδριακό όσο και εκπαιδευτικό θα δούμε τη δυνατότητα των γυναικών να αναπτυχτούν σε διαφορετικούς κλάδους της οικονομίας να αλληλεπιδράσουν να δικτυωθούν», όπως αναφέρει η Λίνα Τσαλταμπάση, Πρόεδρος ΣΕΓΕ,

Για πρώτη φορά διεξάγεται φέτος το Youth Academy, το οποίο αφορά νέους επιχειρηματίες. Η 5η Εβδομάδα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας επικεντρώνεται στην Κοινωνική Επιχειρηματικότητα, τις Καινοτόμες πρακτικές, τη Βιωσιμότητα και τις ευκαιρίες χρηματοδότησης.

Ρεπορτάζ: Χριστίνα Τοπούζη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος