Επιχειρήσεις start up: Υψηλό επίπεδο κατάρτισης, πρωτότυπες ιδέες αλλά και έλλειψη χρηματοδότησης

Ενθουσιασμός, πάθος, υψηλό επίπεδο κατάρτισης, πρωτότυπες ιδέες, αλλά και έλλειψη χρηματοδότησης είναι τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της πλειοψηφίας των νεοφυών επιχειρήσεων στην Ελλάδα.

Από τις 896 start up επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στη χώρα, οι 585 έχουν βάση την Αθήνα, 129 την Κεντρική Μακεδονία, 57 την Κρήτη και 32 τη Δυτική Ελλάδα.

Την εύρεση χρηματοδότησης και τη δημιουργία διαύλων επικοινωνίας με επενδυτικά κέντρα αναλαμβάνουν πολλές φορές επιμελητήρια, διοργανώνοντας εκδηλώσεις όπως το WMF Startup Competition & Conference, που θα πραγματοποιηθεί για τέταρτη χρονιά στη Θεσσαλονίκη.

Η Ελλάδα το 2024 έπεσε τρεις θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη των start up επιχειρήσεων και πλέον είναι στην 49η θέση, ενώ η Κύπρος κατατάσσεται 45η και η εμπόλεμη Ουκρανία 46η.

Ρεπορτάζ: Ανδρέας Σταματόπουλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος