Ένθετο Παραγωγή: Ρεκόρ Εξαγωγών στις βρώσιμες ελιές

Τo ελαιόδεντρο αποτελεί παγκόσμιο σύμβολο ειρήνης και αρμονίας και η 26η Νοεμβρίου γιορτάζεται από το 2019 ως η Παγκόσμια Ημέρα Ελιάς με πρωτοβουλία της ΟΥΝΕΣΚΟ.

Στόχος της να ενθαρρύνει την προστασία του ευλογημένου καρπού και των αξιών που αυτός ενσωματώνει, προκειμένου η διεθνής κοινή γνώμη να εκτιμήσει τη σημαντική κοινωνική, πολιτιστική, οικονομική και περιβαλλοντική του σημασία για την ανθρωπότητα.

Στη χώρα μας δυναμική πορεία τα τελευταία χρόνια έχουν οι εξαγωγές της βρώσιμης ελιάς και εκτιμάται ότι και το 2022 θα είναι χρονιά ρεκόρ, με την αξία τους να ξεπερνά τα 600 εκατομμύρια ευρώ.

Δείτε ακόμα στην Ειδική Έκδοση για την ΠΑΡΑΓΩΓΗ του ΕΡΤNEWS:

– Καθορίστηκαν οι λεπτομέρειες για το πως θα κατανεμηθούν τα 89 εκατ. ευρώ στους κτηνοτρόφους για την αντιμετώπιση της αύξησης στις τιμές των ζωοτροφών λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.Το ύψος της ενίσχυσης υπολογίζεται με βάση τον τομέα, την κλάση των επιλέξιμων ζώων και την έδρα της εκμετάλλευσης.

-Το πράσινο φως έδωσε η Κομισιόν στο ελληνικό στρατηγικό σχέδιο για την νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική την προγραμματική περίοδο 2023-2027. Αυτό σηματοδοτεί μια νέα περίοδο σημαντικών μεταρρυθμίσεων και αλλαγών για τον πρωτογενή μας τομέα και τις αγροτικές μας περιοχές.

-Η συγκομιδή των ακτινιδίων βρίσκεται σε εξέλιξη και η έλλειψη εργατικών χεριών έχει φέρει σε απόγνωση τους παραγωγους. Χωράφια μένουν ασυγκόμιστα, ενώ το υψηλό κόστος παραγωγής αλλά και η χαμηλές τιμές πώλησης των προϊόντων τους καθιστούν την καλλιέργεια των ακτινιδίων πλέον, όπως λένε, ασύμφορη.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΜΑΡΙΑ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος