ΕΜΠ: Η κλιματική αλλαγή στο επίκεντρο της “Βραδιάς Ερευνητή”

Η ομότιμη καθηγήτρια και επιστημονική υπεύθυνη της διοργάνωσης, Τόνια Μοροπούλου, μίλησε στις «Συνδέσεις» για την Βραδιά Ερευνητή που θα λάβει χώρα στις 30 Σεπτεμβρίου στο Πολυτεχνείο.Όπως είπε η κα Μοροπούλου, πρόκειται για «μία πρόσκληση να έρθουν να δουν την έρευνα».

Ειδικότερα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα στηθούν στο κτίριο Αβέρωφ 150 εργαστήρια από το Πολυτεχνείο από τα πανεπιστήμια και τα ερευνητικά κέντρα της Αττικής, εργαστήρια εικονικά εργαστήρια, πραγματικά εργαστήρια που προσομοιώνουν ή δείχνουν διεργασίες από τις οποίες παράγονται καινούργιες ιδέες, καινούργιες μέθοδοι, καινούργιες τεχνικές καινούργια προϊόντα.

«Αυτά που μπορούν να αλλάξουν με την καινοτομία όταν εισαχθεί στην ανάπτυξη το πρόσωπο της χώρας, που μπορούν να φέρουν πίσω τους νέους μας που φεύγουν περισσότερα από τους μισούς κάθε χρόνο, όταν αποφοιτούν από τα πανεπιστήμια στο εξωτερικό που μπορούν να κρατήσουν και στην περιφέρεια τους νέους να κρατήσουν την ανάπτυξη στα πόδια της. » είπε χαρακτηριστικά.

Στο επίκεντρο της διοργάνωσης θα βρεθεί το μείζον θέμα της κλιματικής αλλαγής. «Οι φυσικές καταστροφές, οι οποίες πληθαίνουν και με μεγάλη συχνότητα δείχνουν ότι αν δεν αλλάξουμε τον τρόπο που διαχειριζόμαστε το περιβάλλον, την ενέργεια, την παραγωγή, την ανάπτυξη, θα έχουμε πρόβλημα επιβίωση» είπε η επιστημονική υπεύθυνη της διοργάνωσης τονίζοντας ότι «είναι επείγον εδώ και τώρα να μπει η καινοτομία στο σχεδιασμό, η καινοτομία στην παραγωγή να μπει στην ανάπτυξη».

Στην Βραδιά Ερευνητή θα δώσει το παρόν και ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος