Έλληνας φοιτητής καταγράφει τα δεδομένα της πανδημίας

Με καταγωγή από την Μυτιλήνη ο 22χρονος φοιτητής Γιώργος Καραμπάσης, ζεί πλέον στο Εδιμβούργο της Σκωτίας και η υγειονομική κρίση του έδωσε το έναυσμα για μια πρωτοπόρα ιδέα. Δημιούργησε μια πλατφόρμα, με στατιστικά στοιχεία σχετικά με την πανδημία και την εξάπλωση του covid-19. Σε αυτό καταγράφει αναλυτικά τα παγκόσμια δεδομένα. Καθημερινά αναζητά τα υπάρχοντα στοιχεία και τα αναρτά.

Η εφαρμογή που δημιούργησε ο 22χρονος το MaskIt κέρδισε σε διαγωνισμό καινοτομίας και προκάλεσε το ενδιαφέρον της Google. Το MaskIt καταγράφει τη χρήση μασκών που χρησιμοποιεί ένας χρήστης και συστήνει την κατάλληλη, ανάλογα με τη δραστηριότητα του. Τι μάσκα προστασίας θα πρέπει να φορά κάθε ένας ανάλογα με το επάγγελμα που ασκεί, πόσες μάσκες αγόρασε και πόσα χρήματα ξόδεψε.

Στην ιστοσελίδα του υπάρχουν αναλυτικά στοιχεία ανά περιοχή για περισσότερες από 35 χώρες,  συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας που αφορούν τα κρούσματα, τους θανάτους, τους διασωληνωμένους, τις αναρρώσεις, τα ενεργά κρούσματα, τα τεστ, και τα στατιστικά στοιχεία των εμβολιασμών. Καθημερινά, ανανεώνονται αυτόματα πάνω από 50 χιλιάδες δεδομένα, που προέρχονται από τις αρμόδιες κατά τόπου κυβερνητικές αρχές από περίπου 10 χιλιάδες διαφορετικές περιοχές.

Εκείνοι που επιθυμούν μια γρήγορη, ευκρινή και πληρέστερη ενημέρωση για την πανδημία μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του Γιώργου Καραμπάση, ncovtrack.com.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος