Πρωτοστατεί η Ελλάδα στην πρόταση για πλαφόν στις χονδρεμπορικές τιμές φυσικού αερίου

Array

Εντείνονται οι διαβουλεύσεις ενόψει της κρίσιμης συνόδου των υπουργών Ενέργειας την Παρασκευή για τα μέτρα αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης, με την Ελλάδα να πρωτοστατεί σε πρόταση για πλαφόν στις χονδρεμπορικές τιμές φυσικού αερίου αλλά και σε έναν μηχανισμό αντιστάθμισης κινδύνου σε μελλοντικές ενεργειακές κρίσεις.

Οι καταναλωτές φαίνεται δε ότι συνέχισαν και τον Αύγουστο να περιορίζουν την κατανάλωση ρεύματος σε μια προσπάθεια να μειώσουν το κόστος.

Την ίδια ώρα οι αγορές έχουν εστιάσει στις οικονομικοπολιτικές εξελίξεις αλλά και στην προοπτική οικονομικής ύφεσης. Φυσικό αέριο και πετρέλαιο βρίσκονται σε καθοδική τροχιά. Ανάλογη πορεία ακολουθεί και η τιμή του ηλεκτρικού με τη μέση τιμή Σεπτεμβρίου να διαμορφώνεται στα 420 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Εν τω μεταξύ οι πειραματισμοί της νέας βρετανικής κυβέρνησης στη δημοσιονομική πολιτική, που αυξάνει το δανεισμό της χώρας, η προειδοποίηση της επικεφαλής της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ για επιθετικότερη αύξηση των επιτοκίων και η επικράτηση της κα. Μελόνι στην Ιταλία συνθέτουν σκηνικό νέας κρίσης στις ευρωπαϊκές αγορές.

Επιμέλεια παρουσίαση: Δρ. Κωνσταντίνα Δημητρούλη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος