Ειδική εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης για τα 30 χρόνια του 9.58 FM

Ο ραδιοφωνικός σταθμός της ΕΡΤ3, 9.58 FM συμπλήρωσε 30 χρόνια λειτουργίας και τα γιόρτασε με μία λαμπερή εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

«Η δημιουργία και η καταξίωση ενός ραδιοφώνου είναι ένα μεγάλο έργο. Χρειάζονται ανθρώπους με όραμα, πείσμα, πυγμή και διάθεση για δουλειά, όχι μόνο για να το ξεκινήσουν αλλά και για να διασφαλίσουν τη συνέπεια στη λειτουργία του κάθε μέρα», ανέφερε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του ο Γενικός Διευθυντής της ΕΡΤ3, Φίλιος Στάγκος.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε σύσσωμο το ΔΣ της ΕΡΤ από την Αθήνα και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στα σχέδιά του για το πρόγραμμα της ΕΡΤ3.

Ο πρόεδρος της ΕΡΤ ΑΕ, Κωνσταντίνος Ζούλας τόνισε: «Η ΕΡΤ3 εκτός από τον πρωταγωνιστικό περιφερειακό ρόλο, που ήδη έχει εντός κι εκτός συνόρων, όπως και τη μετάδοση των αθλητικών γεγονότων, θα αναλάβει στο εξής και την πρωτοκαθεδρία των πολιτιστικών εκπομπών της δημόσιας τηλεόρασης. Η δημιουργία νέων πρωτότυπων εκπομπών εσωτερικής παραγωγής, σε μία απολύτως διακριτή ζώνη της ΕΡΤ3, που θα είναι αφιερωμένη αποκλειστικά στον πολιτισμό της χώρας».

Στο επίκεντρο βρέθηκε και το ζήτημα της δημιουργίας του νέου κτηρίου της ΕΡΤ3. «Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε ώστε αυτό το έργο να δοθεί, ει δυνατόν, παράλληλη ίσως και νωρίτερα από το Flyover κι ελπίζω να έχω τη χαρά και την τιμή να είμαι εδώ μαζί σας για να το εγκαινιάσουμε», είπε χαρακτηριστικά η διευθύνουσα σύμβουλος της ΕΡΤ ΑΕ, Κατερίνα Κασκανιώτη.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η διακεκριμένη αρχαιολόγος, Αγγελική Κοτταρίδη και βραβεύτηκε από τον πρόεδρο της ΕΡΤ, Κωνσταντίνο Ζούλα για το έργο της.

H Συμφωνική Ορχήστρα Νέων «MOUSA» έδωσε συναυλία αφιερωμένη στα 30 χρόνια του 9.58, ενώ ακολούθησε η κοπή της βασιλόπιτας της Γενικής Διεύθυνσης ΕΡΤ3.

Ρεπορτάζ: Έλενα Αποστολίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος