Αλ. Μουτσιάνος, επιζών: «Οκτώ μέρες δε με έχει καλέσει κανείς – Έλαβα μόνο ένα ειρωνικό τηλεφώνημα απ’ τη Hellenic Train»

Απόδοση ευθυνών για τους νεκρούς συμφοιτητές τους και όλους όσοι έχασαν τη ζωή τους στο πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών. Οι φοιτητές είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι τη δικαίωση. Ο Αλέξανδρος Μουτσιάνος, φοιτητής στην Αθήνα και επιζών στη μοιραία αμαξοστοιχία γυρνούσε στη Θεσσαλονίκη για να δει τους δικούς του ανθρώπους. Συγκλονισμένος ακόμη, μιλάει στην ΕΡΤ3 και την Ελένη Καμπάκη για τη δική του εμπειρία.

«Στην αρχή εμείς το ζήσαμε σαν μία τράκα, είχαμε συνεχόμενες συγκρούσεις τη μία πίσω από την άλλη, ευτυχώς ήμασταν στο βαγόνι 7, δεν υπήρχαν μεγάλοι τραυματισμοί, υπήρχαν κάποια ανοιγμένα κεφάλια και κάποιοι πόνοι σε πλευρά, πόδια, διάφορα τέτοια. Ήμασταν μέσα στο τούνελ και από τη στιγμή, που βγήκαμε υπήρχε μία αναταραχή και καθίσαμε λίγο στο βαγόνι μέχρι να αρχίσει να γεμίζει καπνούς, δεν υπήρχε φωτιά μέσα στο δικό μας το βαγόνι και μετά βγήκαμε έξω, μέσα στο τούνελ και απ’ την μπροστά μεριά βλέπαμε μόνο κάπνα και δεν μπορούσαμε να εντοπίσουμε το χωράφι, που βλέπετε όλοι στις εικόνες, οι οποίες εμφανίζονται. Εμείς δεν ξέραμε καν ότι υπάρχει χωράφι μετά και το τούνελ συνεχίζεται επ’ αορίστου»., ανέφερε αρχικά ο φοιτητής.

«Δεν υπήρξε κανένα φρενάρισμα, το σημείο ήταν τυφλό και δεν υπήρχε κανένα φρενάρισμα, καμία κόρνα απλά ξεκίνησε να τρακάρει το τρένο και αισθανθήκαμε τις κρούσεις. Το τούνελ ήταν κατασκότεινο, ανοίξαμε φακούς από τα κινητά μας τηλέφωνα, από το ίδιο το βαγόνι το πώς κατεβήκαμε ήταν λίγο άγνωστο. Οι πόρτες ή άνοιξαν αυτόματα ή κάποιος τις άνοιξε. Μας ενημέρωσαν απ’ ότι κατάλαβα εγκλωβισμένοι από τα μπροστά βαγόνια, μας φώναζαν να φύγουμε γιατί το τρένο θα εκραγεί, αυτό μάλλον το προέβλεψαν επειδή υπήρχαν φωτιές στα δικά τους βαγόνια και κάποιοι άνθρωποι άρχισαν να μας ωθούν προς την αντίθετη μεριά του τρένου, να συνεχίσουμε μέσα στο τούνελ για να φύγουμε μακριά από το τούνελ», περιέγραψε ο Αλέξανδρος.

«Έχουμε χάσει παιδιά από την περιοχή μου, εγώ μένω στο Πανόραμα και σε ό,τι αφορά αυτό το κομμάτι, το μετά ήταν πολύ πιο δυστυχές απ’ την ίδια εκείνη τη στιγμή. Λόγω της αδρεναλίνης, η ταραχή δεν ήταν τόσο μεγάλη εκείνη τη στιγμή σε σχέση με το μετά και όλα αυτά, που ακούμε και γίνονται μετά από αυτό το δράμα. Δεν μπορώ να φανταστώ τη θλίψη των ανθρώπων αυτών, που χάθηκαν όταν στις ειδήσεις ακούγονται συγκεκριμένα πράγματα, συγκεκριμένες δηλώσεις και μάλιστα από στελέχη της κυβέρνησης εμάς μας φαίνεται ντροπή αυτό το πράγμα.

Πραγματικά δεν μπορώ να φανταστώ τη θλίψη των ανθρώπων, δεν τους δίνει κανένας, καμία μα καμία σημασία. Αυτή τη στιγμή, όχι από την κυβέρνηση, ούτε από την ίδια την εταιρία, κανείς δεν έχει επικοινωνήσει μαζί τους. Το διαβεβαιώνω εγώ γιατί εμένα δε με έχει καλέσει κανένας, έλαβα μόνο ένα τηλεφώνημα, έχουν περάσει οκτώ μέρες απ’ το δυστύχημα, έχω λάβει ένα τηλεφώνημα απ’ τη Hellenic Train, το οποίο ήταν ειρωνικό τουλάχιστον . Το τηλεφώνημα αυτό ενημέρωνε απλά ότι σε περίπτωση, που έχετε χάσει αποσκευές, να ξέρετε ότι οι αποσκευές βρίσκονται στο ΑΤ Ευαγγελισμού και να σας δώσουμε ένα τηλέφωνο επικοινωνίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος