Αισιοδοξία για τις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στο Ηράκλειο  

Με την ελπίδα να πνεύσει ούριος άνεμος στην κρουαζιέρα βλέπουν οι κρητικοί την έλευση των τουριστών στο νησί το επόμενο διάστημα, μέσω του λιμανιού του Ηρακλείου.

Μέχρι στιγμής οι εκδρομές των αφιχθέντων με κρουαζιερόπλοια ήταν τύπου “bubble”, εξηγεί ο Μηνάς Παπαδάκης, διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου. «Επρόκειτο για μια πρακτική που είχαν εφαρμόσει οι εταιρείες, και το οποίο απαγόρευε στους επισκέπτες που έβγαιναν από τα πλοία να κυκλοφορήσουν ελεύθερα, να περιηγηθούν σε μνημεία, καταστήματα, μαγαζιά εστίασης. Αυτή η κατάσταση προκάλεσε αντιδράσεις από την τοπική κοινωνία  Η άφιξη του “Silver Moon” με 250 επιβάτες την προηγούμενη εβδομάδα έσπασε το πρωτόκολλο, κάτι που δίνει ανάσα στους επαγγελματίες».

Κάθε εβδομάδα αναμένονται πέντε πλοία και θα έχουν μεγαλύτερη έως και διπλάσια πληρότητα σε σχέση με το παρελθόν, οπότε θα αναπληρωθούν σε σημαντικό βαθμό οι απώλειες από την περυσινή χρονιά. Όπως τόνισε ο κ. Παπαδάκης έως  και τα τέλη Δεκεμβρίου έχουν προγραμματιστεί 163 προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων από το λιμάνι.

Αύριο Τετάρτη, με την άφιξη στο νησί του υπουργού υγείας Βασίλη Κικίλια ξεκινά η επιχείρηση του εμβολιασμού “Εξπρές”, με ειδικά συνεργεία και στα πλέον απομακρυσμένα χωριά της Κρήτης, όπου οι κάτοικοι δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε δομές υγείας.

Υπάρχει το μετέωρο βήμα του τουρισμού στην Κρήτη, μετά την απόφαση της Βρετανικής κυβέρνησης να επιβάλλει απαγόρευση ταξιδιών στο εξωτερικό. Ωστόσο, η κρουαζιέρα δεν εξαρτάται από την βρετανική αγορά, καθώς οι επισκέπτες είναι κυρίως σκανδιναβοί και Γερμανοί, αναφέρει ο κ. Παπαδάκης.

Το λιμάνι του Ηρακλείου λειτουργώντας ως home port γίνεται αφετηρία  κρουαζιερόπλοιων που ξεκινούν τους πλόες τους από την Κρήτη με την διασύνδεση μέσω του αεροδρομίου Νίκος Καζαντζάκης εξελίσσεται στο βασικό μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης. Ήδη η βράβευση από την MedCruise της Ναυτιλιακής πρωτεύουσας της Κρήτης, αποτελεί μια επιπλέον διάκριση για τον επιτυχημένο σχεδιασμό και την εφαρμογή αυστηρών πρωτοκόλλων υγιεινής και ασφάλειας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος