Παγκόσμια πρεμιέρα για την όπερα «Γαλάτεια» του Αιμίλιου Ριάδη στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε η παγκόσμια πρεμιέρα της τρίπρακτης όπερας «Γαλάτεια» του Αιμίλιου Ριάδη. Επί 112 χρόνια οι παρτιτούρες του Θεσσαλονικιού συνθέτη παρέμειναν άψυχο χαρτί.

Η κρατική ορχήστρα Θεσσαλονίκης, η εθνική λυρική σκηνή και η χορωδία της όπερας Φιλιππούπολης συνέπραξαν ώστε να παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο κοινό η δημιουργία του.

Ο αρχιμουσικός Βλαδίμηρος Συμεωνίδης παρουσίασε στο κοινό τις παρτιτούρες της όπερας Γαλάτειας που ενορχηστρώθηκαν για πρώτη φορά μετά από 112 χρόνια.

Παρατεταμένα χειροκροτήματα στο κατάμεστο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης για την παγκόσμια πρεμιέρα της όπερας του Θεσσαλονικιού συνθέτη Αιμίλιου Ριάδη. Η μεσόφωνος Μαρία – Έλεν Νέζη και ο βαρύτονος Διονύσης Σούρμπης απέδωσαν τον μύθο της Γαλάτειας, του αγάλματος που ζωντάνεψε από τον έρωτα του Πυγμαλίωνα τον οποίο ερμήνευσε ο τενόρος Γιάννης Χριστόπουλος.

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης σε πλήρη σύνθεση ζωντάνεψε μουσικά την όπερα, πλαισιώνοντας τους λυρικούς τραγουδιστές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Για την παραγωγή της Γαλάτειας συνέπραξε και το υπουργείο Πολιτισμού Βουλγαρίας με τη συμμετοχή της χορωδίας της Όπερας της Φιλιππούπολης.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Αθανασόπουλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος