Πορτογαλία-Ουαλία απόψε στον πρώτο ημιτελικό στη Λιόν

Με τον αγώνα Πορτογαλία-Ουαλία ανοίγει απόψε (22:00, ΕΡΤ1, ΕΡΑσπορ, ΕΡΤwebtv) στη Λιόν η αυλαία των ημιτελικών στο Euro2016 που ολοκληρώνεται αύριο στη Μασσαλία με την αναμέτρηση ανάμεσα στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία και τη Γαλλία.

Η «σταχτοπούτα» της διοργάνωσης, η Ουαλία, που μετέχει για πρώτη φορά φιλοδοξεί να κάνει σήμερα άλλο ένα μικρό θαύμα και να βρεθεί στον τελικό της Κυριακής.

Απίθανο;  Έτσι πίστευαν πολλοί και στον αγώνα με το Βέλγιο, όταν είχαν προεξοφλήσει την ήττα της ομάδας του Γκάρεθ Μπέϊλ. Όμως μέσα στο γήπεδο αποδείχθηκε ότι η μοναδική πλέον ομάδα που εκπροσωπεί επάξια τη Μεγάλη Βρετανία έχει ψυχή λιονταριού πέρα φυσικά από τις αρετές που ξεδιπλώνει στα γήπεδα της Γαλλίας.
Ωστόσο απέναντι στην Πορτογαλία του “δικού μας” Φερνάντο Σάντος θα έχει να αντιμετωπίσει την τακτική που έφερε την παρέα του Κριστιάνο Ρονάλντο στα ημιτελικά χωρίς να εντυπωσιάζει, αλλά με πολύ προσεκτικά βήματα.
Για την ακρίβεια η Πορτογαλία έφτασε μέχρι τα πρόθυρα του τελικού χωρίς να έχει κερδίσει ούτε ένα παιχνίδι (!) στην κανονική διάρκεια και αμφισβητήθηκε έντονα για το ποδόσφαιρο που παίζει με εξαίρεση το ματς με την Ουγγαρία που ήταν μια αποθέωση του επιθετικού ποδοσφαίρου (3-3).
Οι Πορτογάλοι περιμένουν από τον σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης να κάνει άλλο ένα μεγάλο παιχνίδι και να πάρει στις πλάτες του την Πορτογαλία.
Στο καθαρά αγωνιστικά κομμάτι με ιδιαίτερη ικανοποίηση, ο Φερνάντο Σάντος είδε τον Ράφαελ Γκερέϊρο να «βγάζει» χωρίς ενοχλήσεις την προπόνηση της εθνικής Πορτογαλίας. Κάτι που σημαίνει ότι ο νεαρός αμυντικός της Ντόρτμουντ τέθηκε στην διάθεση του έμπειρου τεχνικού για τον ημιτελικό με την Ουαλία.
Ο Γκερέϊρο που καλύπτει την αριστερή πτέρυγα, ταλαιπωρήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από μυϊκό τραυματισμό και δεν χρησιμοποιήθηκε στον προημιτελικό με την Πολωνία, όπου οι Πορτογάλοι εξασφάλισαν την πρόκριση στην διαδικασία των πέναλτι.

H Ουαλία αξίζει να σημειωθεί ότι γίνεται η δεύτερη ομάδα στην ιστορία της διοργάνωσης που ως «πρωτάρα» φτάνει μέχρι τα ημιτελικά μετά τη Σουηδία το 1992. Όμως η επιτυχία της ομάδας του Κρις Κόουλμαν είναι ακόμα μεγαλύτερη καθώς η Σουηδία τότε ήταν η διοργανώτρια του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.
Από τον σημερινό αγώνα δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής λόγω καρτών οι Ντέϊβις και Ράμσεϊ από την Ουαλία και ο Καρβάλιο από την Πορτογαλία.

Την σημερινή αναμέτρηση στη Λιόν θα διευθύνει ο Σουηδός Γιόνας Έρικσον, ο οποίος είχε «σφυρίξει» την παρέα του Γκάρεθ Μπέιλ και στον Α΄ γύρο της διοργάνωσης, στη νίκη με 3-0 επί της Ρωσίας. Ο 42χρονος ρέφερι, μεταξύ άλλων σπουδαίων αγώνων, ήταν ο διαιτητής στον τελικό του φετινού Europa League, ανάμεσα στη Σεβίλη και τη Λίβερπουλ (3-1).

ΠΗΓΗ: sports.ert.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ