Ζ. Μακρή στο Πρώτο: Σημαντική επιτυχία οι 11.700 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια (audio)

«Αίτημα της κοινωνίας και της εκπαιδευτικής κοινότητας οι 11.700 διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών που ανακοινώθηκαν στην πρωτοβάθμια και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια», τόνισε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα.

«Είναι περισσότεροι από τον αρχικό προγραμματισμό, διότι ο πρωθυπουργός αντιλήφθηκε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να στελεχωθεί με μόνιμους διορισμούς η δημόσια εκπαίδευση», σημείωσε. Υπενθύμισε ότι πέρυσι είχε στελεχωθεί με 4.500 μόνιμους διορισμούς η Ειδική Αγωγή, εκτιμώντας ότι «θα χρειαστεί και κάτι επιπρόσθετο», για να καλυφθούν όλα τα κενά και οι ανάγκες.

Οι διορισμοί θα γίνουν εντός του καλοκαιριού και οι εκπαιδευτικοί θα επιλεγούν με βάση τη μοριοδότηση, από τον πίνακα που υπάρχει. Αναφορικά με τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης είπε ότι ασκήθηκε κριτική μόνο για «καθυστέρηση» στην όλη διαδικασία, κάτι που δείχνει ότι είναι μια ενέργεια θετική, «μια σημαντική επιτυχία για την εκπαίδευση και τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς». Ειδικά για την κριτική που άσκησε ο Νίκος Φίλης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, είπε ότι ακούστηκαν από έναν υπουργό Παιδείας μιας κυβέρνησης που είχε στα χέρια της τις τύχες της χώρας για 4,5 χρόνια.

Ερωτηθείσα για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στους εκπαιδευτικούς, η κυρία Μακρή  αρκέστηκε να πει ότι η επιτροπή των ειδικών θα κάνει τις εισηγήσεις, σημειώνοντας ότι το ποσοστό των εμβολιασμών σε δασκάλους και καθηγητές ξεπερνά το 73%. «Η διαχείριση της πανδημίας στον εκπαιδευτικό τομέα απέδειξε ότι καλή συνεργασία με τους ειδικούς, προστάτευσε την εκπαιδευτική κοινότητα», επισήμανε η υφυπουργός Παιδείας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος