Ν. Φίλης στο Πρώτο: Το ΚΙΝΑΛ να συμμετάσχει σε προοδευτική αριστερή κυβέρνηση – Να μη γίνει παρακολούθημα της ΝΔ (audio)

«Πρόσκληση» στο ΚΙΝΑΛ να επιλέξει –«με τους δικούς του όρους και προϋποθέσεις» στη συμμετοχή σε προοδευτική αριστερή διακυβέρνηση της χώρας, απηύθυνε ο βουλευτής και τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Στο Πρώτο αλλιώς», με τη Μαρία Γεωργίου και τον Γιώργο Πίκουλα. «Το ΚΙΝΑΛ διχάζεται. Ο κεντρικός πολιτικός λόγος του έχει αντιφατικά στοιχεία. Να μη γίνει παρακολούθημα της ΝΔ, όπως συνέβη στο παρελθόν με το ΠΑΣΟΚ», είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, ο πρώην υπουργός χαρακτήρισε «εξαιρετικά κυνική» τη συζήτηση περί πρόωρων εκλογών, εν μέσω των προβλημάτων που δημιουργεί η πανδημία και της αγωνίας του κόσμου.

Ο ίδιος σημείωσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με μια δεξιά πολιτική έχει κερδίσει ένα μέρος του μεσαίου χώρου. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με μέτρα που πήρε δεν αντιμετωπίζονται τα προβλήματα και η πανδημία, λέγοντας ότι δεν υπήρξε συνεννόηση με την επιστημονική κοινότητα για τη χαλάρωση των μέτρων και τη μη χρήση μάσκας.

«Να κάνουμε τον σταυρό μας με το πώς πολιτεύεται η κυβέρνηση: άτσαλα, λαϊκίστικα, με μοναδικό στόχο το πώς θα δημιουργήσει διχασμούς και ρωγμές στην κοινωνία. Τι είναι αυτά που είπε ο κ. Μητσοτάκης για υγειονομικό σαμποτάζ, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ;», επισήμανε ο κ. Φίλης.

«Ένας πρωθυπουργός, σε τέτοιες κρίσιμες μάχες, πρέπει να δίνει σήμα ενότητας, όταν ένα 40% διαφωνεί με τους εμβολιασμούς. Αντί να στήνει καβγά με την αντιπολίτευση, η οποία με τον Τσίπρα πρωτοστάτησε και για τον εμβολιασμό, πάει και στήνει καβγά με την άποψη του κ. Πολάκη. Το θέμα δεν είναι να σχολιάζει ο πρωθυπουργός την πολιτική άποψη του κ. Πολάκη και αν θολώνει το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ για τους εμβολιασμούς, αλλά να δημιουργεί ενωτικές προϋποθέσεις στον κόσμο και εμπιστοσύνη για τα εμβόλια», υπογράμμισε.

«Όταν στήνει καβγά με την αντιπολίτευση, διχάζει τον κόσμο και δημιουργεί αυτός μια μεγάλη θολότητα ως προς τους στόχους που πρέπει να έχει η επίσημη κρατική πολιτική. Το θέμα δεν είναι οι απόψεις και η αντιπαράθεση, αλλά να πείσουμε τους ανθρώπους να εμβολιαστούν», πρόσθεσε ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ .

«Με ανησυχεί ο Σεπτέμβριος και το πώς θα ανοίξουν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια. Πρέπει να υπάρξει σχέδιο, δεν πρέπει να μείνουμε στον εμβολιασμό των παιδιών. Να μην την πατήσουμε ξανά για τρίτη φορά και να έχουμε κλειστά σχολεία και πανεπιστήμια ή να ανοίξουν χωρίς υγειονομική ασφάλεια», υπογράμμισε

Ερωτηθείς για τις 11.700 μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, ο κ. Φίλης τόνισε ότι αυτές άργησαν ένα χρόνο, σημειώνοντας ότι επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχαν ξεκινήσει οι διαδικασίες για 15.000 μόνιμες προσλήψεις. Πρόσθεσε, δε, ότι στο υπουργείο Παιδείας υποχρεώθηκαν να προχωρήσουν στην κίνηση αυτή, καθώς φέτος συνταξιοδοτήθηκαν 8.000 εκπαιδευτικοί.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος