Βρετανός υπουργός Εξωτερικών: Να ενισχυθεί αμυντικά το ΝΑΤΟ – Πίεση να ενταχθεί η Ουκρανία

Σύνοψη
  • Οι σύμμαχοι πρέπει να ενισχύσουν και να ξοδέψουν περισσότερα για την άμυνα ενόψει της συνεχιζόμενης ρωσικής επιθετικότητας και ενός πιο επικίνδυνου κόσμου

Ο υπουργός Εξωτερικών Λόρδος Κάμερον θα ενθαρρύνει σήμερα τους συμμάχους του ΝΑΤΟ να «επενδύσουν  περισσότερα στην άμυνα» ενόψει της ρωσικής επιθετικότητας.

Καθώς η συμμαχία γιορτάζει τα 75 χρόνια από την ίδρυσή της, ο Λόρδος Κάμερον αναμένεται να επισημάνει  ότι το ΝΑΤΟ δεν ήταν ποτέ πιο ισχυρό, πιο ενωμένο απ’ ό,τι σήμερα.

Σε μια συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών, ο πρώην πρωθυπουργός ελπίζει να παροτρύνει τους συμμάχους  για την αγορά πυραύλων και πυρομαχικών  για τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Ο Λόρδος Κάμερον είπε: «Εβδομήντα πέντε χρόνια μετά τη δημιουργία του, γιορτάζουμε ένα ΝΑΤΟ που δεν ήταν ποτέ ισχυρότερο ειδικά μετά την ένταξη της Σουηδίας τον περασμένο μήνα». Και πρόσθεσε: «Με την Ουκρανία πιο κοντά στο ΝΑΤΟ από ποτέ, πρέπει να διατηρήσουμε την κρίσιμη υποστήριξη που χρειάζεται η Ουκρανία για να κερδίσει τον πόλεμο.

«Οι σύμμαχοι πρέπει να ενισχύσουν και να ξοδέψουν περισσότερα για την άμυνα ενόψει της συνεχιζόμενης ρωσικής επιθετικότητας και ενός πιο επικίνδυνου κόσμου».

Φέτος συμπληρώνονται 10 χρόνια από τότε που οι σύμμαχοι δεσμεύτηκαν να επενδύσουν τουλάχιστον το 2% του ΑΕΠ τους σε αμυντικές δαπάνες, στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουαλία.

Το Φόρεϊν Όφις έχει υπογραμμίσει ότι όλοι οι σύμμαχοι συμφωνούν ότι η Ουκρανία θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεχίσει να πιέζει για πρόοδο στην ένταξη της

Ανταπόκριση από Λονδίνο: Νατάσα Καντζάβελου 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος