Υπ. Εργασίας: «Βόμβα παραπληροφόρησης» τα περί αναδρομικών μειώσεων σε συντάξεις

Διαψεύδει το υπουργείο Εργασίας δημοσιεύματα που υποστηρίζουν ότι έρχονται αναδρομικές μειώσεις στις προσωρινές συντάξεις που λαμβάνουν χιλιάδες ασφαλισμένοι. Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο κάνει λόγο για «βόμβα παραπληροφόρησης», διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι υπάρχουν αναπροσαρμογές σε απόλυτα οριακές περιπτώσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, τα δημοσιεύματα επικαλούνται αυθαίρετα παραδείγματα προσωρινών και οριστικών συντάξεων, «έτσι ώστε ο υπολογισμός τους να οδηγεί σε μειωμένες συντάξεις με συνέπεια την επιστροφή αναδρομικών».

Όπως τονίζεται, μεμονωμένες αποκλίσεις προσωρινών και οριστικών συντάξεων παρατηρούνταν και στο παρελθόν, με τον παλιό τρόπο υπολογισμού.

«Ωστόσο τέτοιες τυχόν οριακές περιπτώσεις δεν έχουν σχέση με τα όσα υποστηρίζουν τα κατασκευασμένα πρωτοσέλιδα, που μοναδικό στόχο έχουν να δημιουργήσουν δυσαρέσκεια και φόβο στους συνταξιούχους», υπογραμμίζει το υπουργείο.

«Το ευφάνταστο σενάριο περικοπών επενδύεται και με τη “σύσταση άτυπης επιτροπής ανώτατων υπηρεσιακών παραγόντων”, η οποία δήθεν διαπιστώνει ανάγκη τροποποίησης του νόμου. Τέτοια επιτροπή δεν υφίσταται παρά μόνο στην φαντασία των συντακτών του σχετικού “ρεπορτάζ”», καταλήγει η ανακοίνωση.

«Τίποτα ψευδέστερον»

«Γίνονται πολλές φορές συνειδητές διαστρεβλώσεις από μερίδα ανθρώπων που θέλουν να εμφανίζουν με δημοσιεύματα τα πράγματα με άλλον τρόπο από ό,τι εμείς δηλώνουμε», υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης Τάσος Πετρόπουλος, στη Βουλή.

«Τεράστιος, πηχυαίος τίτλος, όλη η σελίδα: “Φέρτε πίσω τις συντάξεις που σας δώσαμε” και από το πρωί με έχουν τρελάνει οι δημοσιογράφοι να πω τι είναι εκείνο που θα προκύψει ξαφνικά, όταν εγώ φέτος τον Φεβρουάριο, ως υφυπουργός, έβγαλα εγκύκλιο ώστε να δίνουν τις συντάξεις με τον παλιό τρόπο υπολογιζόμενες συνταξιοδοτικές παροχές, διότι είχαν φτάσει στο σημείο πάρα πολλοί να μην παίρνουν ούτε ένα ευρώ. Αυτό με τον παλιό τρόπο», σχολίασε ο κ. Πετρόπουλος.

«Ξαφνικά, βρίσκει ο ευφάνταστος δημοσιογράφος, που επιδίδεται σε αυτόν τον ρόλο, ότι δεν θα παίρνουν τη σύνταξή τους οι άνθρωποι όπως ακριβώς τη δίνουμε, και ότι θα αναγκαστούν να την επιστρέψουν. Τίποτα ψευδέστερον!», πρόσθεσε.

Οι αναφορές του κ. Πετρόπουλου έγιναν στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή της ΔΗΣΥ Βασίλη Κεγκέρογλου, σχετικά με το «πάγωμα» οφειλών σε ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ.

Πηγή: ΕΡΤ1

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος