Ξανά στα θρανία οι μαθητές με self-test

Τα σχολεία άνοιξαν στις επτά το πρωί, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα παιδιά, που σπεύδουν να πραγματοποιήσουν self-test, προκειμένου να είναι ασφαλής η επιστροφή στις τάξεις.

Η έλλειψη που παρατηρήθηκε σε φαρμακεία για την διάθεση των τέστ προκάλεσε αναστάτωση σε μαθητές και γονείς που βρίσκονται σε απομακρυσμένα σημεία της περιφέρειας και θα έπρεπε να διανύσουν κάποια διαδρομή για να τα προμηθευτούν, εξηγεί ο Ζήσης Ντούντας, πρόεδρος ΕΛΜΕ Κοζάνης.

Το πρόβλημα όπως το βλέπει ο κ. Ντούντας, αφορά στην ανίχνευση τυχόν κρουσμάτων, σε ένα τμήμα όπου εντοπίζεται ένας μαθητής με θετικό τέστ. Εκφράζοντας την δική του άποψη, όχι γνώση θεωρεί ότι οι υποδομές του ΕΟΔΥ δεν αρκούν, τουλάχιστον στην περιοχή του για την διενέργεια τόσων ελέγχων και οι γονείς θα πρέπει να προσφεύγουν σε ιδιώτες. Προς το παρόν δεν έχουν επιβεβαιωθεί οι απόψεις του. Όσον αφορά την πρόταση του για μεταφορά των παιδιών σε κέντρα διενέργειας τεστ με λεωφορεία, εκ των πραγμάτων θα προκαλούσε μετάδοση του ιού, ακόμη και αν τηρούντο κάποιες αποστάσεις σε αυτά, ενώ είναι μάλλον απίθανο να βρεθούν τόσα οχήματα σε ολόκληρη την χώρα για τέτοιες και τόσες μετακινήσεις.

Αναφορικά με τις αναπληρώσεις των εκπαιδευτικών, που τίθενται σε καραντίνα ή νοσούν, ο κ. Ντούντας είπε πως δεν υπάρχουν αρκετοί για να πληρώσουν τα κενά. Τέλος όπως επεσήμανε, λόγω των ελλείψεων που παρατηρούνται σε διδακτικό προσωπικό, καθώς σημειώνονται κρούσματα στην εκπαιδευτική κοινότητα, αποφασίστηκε να υπάρξει προσαρμογή στο ωρολόγιο πρόγραμμα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος