Βρυξέλλες: Νεκρός ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στον σταθμό των τρένων

Ο δράστης της επίθεσης αυτοκτονίας στον σιδηροδρομικό σταθμό των Βρυξελλών είναι νεκρός από τα πυρά στρατιωτών, όπως έγινε γνωστό, με τις έρευνες να είναι σε πλήρη εξέλιξη από την αντιντρομοκρατική υπηρεσία του Βελγίου.

“Θεωρούμε το περιστατικό αυτό, ως τρομοκρατική επίθεση,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας Έρικ Βαν Ντερ Σιπτ, ο οποίος αρνήθηκε να σχολιάσει αναφορές από αυτόπτες μάρτυρες, σύμφωνα με τις οποίες, ο άντρας φώναζε ισλαμικά συνθήματα πριν ενεργοποιήσει έναν ή δύο εκρηκτικούς μηχανισμούς που είχε μέσα σε μία βαλίτσα.

Βρυξέλλες: Νεκρός ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στον σταθμό των τρένων
AP Photo/Geert Vanden Wijngaert

Ο εισαγγελείς πιστεύουν ότι ο άντρας είχε μία βόμβα που περιείχε καρφιά, ενώ απέτυχε η πυροδότηση της, όπως μετέδωσαν ΜΜΕ στις Βρυξέλλες.

Βρυξέλλες: Νεκρός ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στον σταθμό των τρένων
AP Photo/Geert Vanden Wijngaert

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία στο Βέλγιο διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό της ταυτότητας του βομβιστή αυτοκτονίας, που πυροβολήθηκε θανάσιμα από στρατιώτες, στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό των Βρυξελλών, αφού ενεργοποίησε εκρηκτικά χωρίς ωστόσο, να τραυματιστεί κανείς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Βρυξέλλες: «Τρομοκρατική ενέργεια» το περιστατικό στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό

 Συναγερμός στις Βρυξέλλες-«Εξουδετερώθηκε» ύποπτος στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος