Βρετανία: Χιλιάδες εργαζόμενοι των υγειονομικών υπηρεσιών ψηφίζουν για απεργιακές κινητοποιήσεις

Array

Aντιμέτωπος με την πρώτη μεγάλη απεργία της θητείας του ως πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας είναι ο Ρίσι Σούνακ καθώς το μεγαλύτερο εργατικό συνδικάτο της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι καλεί στις κάλπες 350.000 εργαζομένους στο εθνικό σύστημα υγείας NHS για να αποφασίσουν απεργιακές κινητοποιήσεις με μισθολογικά αιτήματα τον φετινό χειμώνα.

Το Unison, που έχει πάνω από 1,3 εκατ. μέλη σύμφωνα με την ιστοσελίδα του, ανέφερε σήμερα ότι το πιο πιεστικό ζήτημα για τον Σούνακ και τον υπουργό Υγείας Στιβ Μπάρκλεϊ είναι «χωρίς αμφιβολία το να βρεθεί λύση για τα τόσα πολλά προβλήματα που επηρεάζουν το εθνικό σύστημα υγείας NHS».

«Το NHS χάνει έμπειρο προσωπικό με ανησυχητικούς ρυθμούς. Οι υγειονομικοί φεύγουν για θέσεις εργασίας με καλύτερους μισθούς που δεν επηρεάζουν τόσο πολύ τους ίδιους και τις οικογένειές τους», ανέφερε σε ανακοίνωση η γενική γραμματέας του Unison Κριστίνα ΜακΆνια.

Η δυσαρέσκεια μεταξύ των εργαζομένων αυξάνεται σταθερά καθώς οι μισθοί υστερούν έναντι των αυξανόμενων τιμών βασικών προϊόντων, από τρόφιμα έως καύσιμα, οδηγώντας εργαζομένους από διάφορους κλάδους να ξεκινήσουν απεργιακές κινητοποιήσεις.

Οι πιέσεις στο σύστημα υγείας είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που κληρονόμησε ο Σούνακ, ο οποίος στην πρώτη του ομιλία από τη θέση του πρωθυπουργού υποσχέθηκε ένα «ισχυρότερο NHS».

Το Unison, που καλεί στις κάλπες υγειονομικούς εργαζομένους από όλη τη χώρα, δήλωσε ότι οι απεργίες «δεν είναι κάτι που δεν μπορεί να αποφευχθεί».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος