Ηνωμένο Βασίλειο: Προειδοποίηση του NHS για την επερχόμενη ακρίβεια -“ Έκτακτη Ανάγκη για την Δημόσια Υγεία”

Array

Λονδίνο, Ανταπόκριση: Ευδοξία Λυμπέρη

Η Συνομοσπονδία του NHS (εθνικό σύστημα υγείας) καλεί την κυβέρνηση να προστατεύσει τα νοικοκυριά από την εκτίναξη των τιμών στην ενέργεια που “δημιουργεί έναν φαύλο κύκλο αναγκών στην υγειονομική περίθαλψη”.

Στην σπάνια αυτή παρέμβαση τους, οι ηγέτες  του εθνικού συστήματος της υγειονομικής περίθαλψης προειδοποιούν ότι τα αυξανόμενα ποσοστά φτώχειας από την εκτίναξη των τιμών στην ενέργεια θα οδηγήσουν σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης  τη δημόσια υγεία,  καθώς θα προκληθούν  αλλά και θα επιδεινωθούν  σωματικές και ψυχικές ασθένειες σε ολόκληρο τον πληθυσμό  με αποτέλεσμα  να επιβαρυνθούν περαιτέρω οι ήδη βεβαρυμμένες υπηρεσίες υγείας και φροντίδας.

Το δημόσιο ταμείο πληρώνει ήδη για κρύα σπίτια:

Το NHS στην Αγγλία ξοδεύει 1,3 δισεκατομμύρια λίρες κάθε χρόνο για τη θεραπεία καταστάσεων που μπορούν να προληφθούν και προκαλούνται από κρύα και υγρά σπίτια.

Το NHS υποστηρίζει ότι οι ψυχικές και σωματικές ασθένειες που προκαλούνται από τη ζωή σε κρύα και υγρά σπίτια μπορούν να αποφευχθούν με την υποστήριξη της κυβέρνησης που προστατεύει τα νοικοκυριά από τις αυξήσεις των τιμών για την θέρμανση.

Νέα ανάλυση δείχνει ότι, ακόμη και αν ληφθεί υπόψη η έκπτωση 400 λιρών για το κόστος ζωής που υποσχέθηκε η κυβέρνηση για όλα τα νοικοκυριά του Ηνωμένου Βασιλείου, τα ποσοστά φτώχειας καυσίμων στο Ηνωμένο Βασίλειο θα φτάσουν στο 54 τοις εκατό από τον Οκτώβριο και τουλάχιστον στο 66 τοις εκατό έως τον Ιανουάριο του 2023.

Όμως το ανώτατο όριο της τιμής της ενέργειας εκτιμάται ότι θα φτάσει τις 4.266 λίρες. Συγκριτικά με τον Μάρτιο του 2021 το ανώτατο όριο τιμής ήταν 1.200 λίρες.

Η φτώχεια καυσίμων και τα κρύα σπίτια αναφέρει στην έκθεση της η Συνομοσπονδία του NHS, επιδεινώνουν κυκλοφορικά, αναπνευστικά και ψυχικά προβλήματα σε όλες τις ηλικιακές ομάδες και προκαλούν ανισότητες στην υγεία. Η επιδεινούμενη κρίση κόστους ζωής δεν γίνεται εξίσου αισθητή σε όλη την κοινωνία. Για τους πιο ευάλωτους, αν δεν αποτραπεί, ένα κρύο, υγρό περιβάλλον, αυτό μπορεί να είναι θανατηφόρο.

Οι ηγέτες της υγειονομικής περίθαλψης προειδοποιούν ότι εάν τα νοικοκυριά δεν προστατεύονται από δυσβάσταχτες αυξήσεις των τιμών της ενέργειας, θα επιβαρυνθεί το NHS, με αυξημένες εισαγωγές στα νοσοκομεία καθώς και ζήτηση στα ιατρεία γενικής ιατρικής, τα τμήματα Επειγόντων καθώς και οι υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος