Βουλή: Την Παρασκευή ο πρωθυπουργός θα απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του Αλ. Τσίπρα

Βουλή: Την Παρασκευή ο πρωθυπουργός θα απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του Αλ. Τσίπρα
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απαντήσει την Παρασκευή 12/3 στη Βουλή στην επίκαιρη ερώτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, για τα περιστατικά αστυνομικής βίας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας ρωτά τον πρωθυπουργό:

  • Για πόσο ακόμη θα επιτρέπει «αυτό το κρεσέντο φαινομένων αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας με πρόσχημα την τήρηση των υγειονομικών μέτρων που εσείς ο ίδιος και στελέχη της κυβέρνησή σας διαρκώς παραβιάζετε» και
  • Γιατί δεν αποσύρει άμεσα από τους ελέγχους που αφορούν την τήρηση των μέτρων αποστασιοποίησης αστυνομικούς με βαρύ οπλισμό, όπως λ.χ. αυτοί της Ομάδας ΔΙΑΣ, και για ποιόν λόγο έπαυσε την Επιτροπή για τη διερεύνηση περιστατικών αστυνομικής βίας που είχε συσταθεί τον Δεκέμβριο του 2019 από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Εν τω μεταξύ και ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό με θέμα «Έξαρση των φαινομένων αστυνομικής βίας» ρωτώντας εάν «έχει επιλέξει συνειδητά τη χρήση αστυνομικής βίας ώστε να διχάσει την κοινωνία σε μια περίοδο που σειρά προκλήσεων απαιτούν μέγιστη συνεννόηση μεταξύ Πολιτείας και Πολιτών καθώς και μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων της χώρας».

Το ΚΚΕ κατέθεσε άλλη επίκαιρη ερώτηση ζήτησε από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη να τοποθετηθεί «για την κλιμάκωση της κρατικής τρομοκρατίας και καταστολής με αφορμή τα απαράδεκτα γεγονότα αστυνομικής βίας σε βάρος κατοίκων της Ν. Σμύρνης».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ