Βουλγαρία: Σύγκρουση λεωφορείου με φορτηγό, με ελαφρά τραύματα οκτώ Έλληνες – Μαρτυρίες από το τροχαίο

Καλά στην υγεία τους είναι οι Έλληνες επιβάτες του τουριστικού λεωφορείου που συγκρούστηκε με φορτηγό στη Βουλγαρία, κοντά στον κόμβο για την πόλη Μπόροβο. Από τους οκτώ που τραυματίστηκαν οι επτά μετά από τη μετάβαση τους σε νοσοκομείο της Ρούσε αναχώρησαν ενώ παραμένει στη ΜΕΘ για προληπτικούς λόγους μια γυναίκα η οποία χειρουργήθηκε για τραύμα στο κεφάλι. Σύμφωνα με πληροφορίες, το λεωφορείο είχε τελικό προορισμό την Αθήνα και τρεις από τους Έλληνες επιβάτες φέρονται μετά τη σύγκρουση να αναχώρησαν με ταξί για τη Θεσσαλονίκη.

«Μία νταλίκα μας χτύπησε και μας έριξε σε έναν γκρεμό» – Τι είπε στην ΕΡΤ επιβάτιδα του λεωφορείου

«Επικράτησε ο απόλυτος πανικός», είπαν επιβάτες του λεωφορείου, μιλώντας στην ΕΡΤ. «Και όπως πηγαίναμε ήσυχα και ωραία και κατυθυνόμαστε προς τη Σόφια, πλαγιομετωπικά έγινε η συγκρουση. Μία νταλίκα μας χτύπησε και μας έριξε σε έναν γκρεμό. Για καλή μας τύχη πέσαμε σε ένα ανάχωμα που είχε δέντρα και στάθηκε όρθιο το λεωφορείο. Μία κυρία είχε χτυπήσει αρκετά στη μέση της, 10 άτομα περίπου τραυματίστηκαν, μαζί με εμένα που έχω μώλωπες στο δεξί μάτι και στο πρόσωπο» είπε επιβάτιδα του λεωφορείου.

Το Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας διευκρίνισε ότι η αναφορά του ατυχήματος έγινε γύρω στις 12.20 μ.μ. τοπική ώρα την Τρίτη ενώ στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές, πυροσβεστικές και ομάδες έκτακτης ανάγκης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένα ρουμανικό λεωφορείο με οδηγό έναν 36χρονο οδηγό, που κινούνταν προς την κατεύθυνση της Byala, συγκρούστηκε με ένα τουρκικό φορτηγό που κινούνταν προς την αντίθετη κατεύθυνση, το οποίο οδηγούσε ένας 50χρονος άνδρας. Μετά τη σύγκρουση, το λεωφορείο έφυγε από το δρόμο προς τα δεξιά στην κατεύθυνση της πορείας του. Από το ατύχημα τραυματίστηκαν ο οδηγός και οι επιβάτες του λεωφορείου. Η αστυνομία διευκρίνισε ότι πρόκειται για 10 άτομα τα οποία μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο στη Ρούσε.

Πηγές: ΕΡΤ, Δημόσια Βουλγαρική Τηλεόραση

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος