Στα 2,30 ευρώ το λίτρο έχει σκαρφαλώσει η τιμή της αμόλυβδης στην Αττική και ο μέσος όρος πανελλαδικά και να δούμε που θα σταματήσει, καθώς αυτές είναι πρωτόγνωρες καταστάσεις για όλους μας, είπε το πρωί μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας, Μιχάλης Κιούσης.
Πέρα από τον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας, μίλησε και για οικονομικό πόλεμο στις τιμές ενέργειας στην Ευρώπη.
Ο καταναλωτής δυσκολεύεται πάρα πολύ να πληρώσει το απαραίτητο για τη μετακίνησή του και για τη δουλειά του καύσιμο, είπε.
- Μια λύση πανελλαδικά θα ήταν να πέσουν οι φόροι, που είναι από τους υψηλότερους στην Ευρώπη. Να μειωθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης ή να μειωθεί το ΦΠΑ, είπε.
Σύμφωνα με τις τιμές του Παρατηρητηρίου Τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης:
- Από τα 2,30 ευρώ/λίτρο τα 12 λεπτά μοιράζονται τρείς κλάδοι: Οι εταιρίες εμπορίας πετρελαιοειδών, οι μεταφορείς, και οι πρατηριούχοι, διευκρίνισε ο κ. Κιούσης.
Όσον αφορά στην αισχροκέρδεια, είπε ότι είναι μεμονωμένες οι περιπτώσεις πρατηριούχων που αισχροκερδούν σε βάρος του καταναλωτή και δεν αντανακλούν την πραγματικότητα στον κλάδο.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος