Βελτιωμένη η εικόνα του πύρινου μετώπου στην Εύβοια – Υπό έλεγχο η φωτιά στον Βαρνάβα

Σε ύφεση είναι η φωτιά στην Εύβοια που ξεκίνησε από τα Στύρα, έφτασε μέχρι τα πρώτα σπίτια του χωριού και με τη βοήθεια του αέρα ανέβηκε την πλαγιά, στην πίσω πλευρά της οποίας είναι ο οικισμός Νημποριό που εκκενώθηκε προληπτικά από την ΓΓΠΠ και τον δήμο Καρύστου.

Όπως ανέφερε ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ Γιώργος Γεραφέντης, λίγο μετά τις 9 το βράδυ υπήρχαν μικροεστίες στην καμμένη έκταση τις οποίες έσβηναν τα πεζοπόρα τμήματα.

Στην κατάσβεση πήραν μέρος 5 αεροσκάφη, 5 ελικόπτερα και ισχυρές επίγειες δυνάμεις από την Εύβοια, την Στερεά Ελλάδα, τη Θεσσαλία και την Αττική.

Κάηκαν χιλιάδες στρέμματα με αγροτοδασική έκταση και ελαιώνες.

Οι άνεμοι έχουν πέσει και αυτό βοήθησε τις δυνάμεις να οριοθετήσουν την μεγάλη αυτή πυρκαγιά.

Υπό έλεγχο, όπως ανέφερε και η ρεπόρτερ της ΕΡΤ Ρεγγίνα Σαββούρδου, και η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 11:10 νοτιοανατολικά του οικισμού Βαρνάβα σε ένα δύσβατο και πευκόφυτο σημείο.

Ακόμη σιγοκαίνε κάποιες μικροεστίες ενώ πεζοπόρα τμήματα βρίσκονται περιμετρικά της περιοχής.

Επιχειρούν 79 πυροσβέστες, πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 21 οχήματα, το ΜΕΚΠΕ, η ομάδα ντρόουν, ενώ συνδράμουν υδροφόρες των ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Δέκα λεπτά πριν ξεσπάσει η πυρκαγιά το ηλεκτρικό ρεύμα κόπηκε γεγονός που ενισχύει τις καταγγελίες πως η πυρκαγιά προκλήθηκε από κολώνα της ΔΕΗ.

Φωτιά ξεκίνησε και σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Πάτημα Ελευσίνας, ανάμεσα σε εργοστάσια. Επί τόπου επιχείρησαν πεζοπόρα τμήματα και εναέρια μέσα, ενώ συνέδραμαν και υδροφόρες των ΟΤΑ.

Μέσα σε μία ώρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις έθεσαν υπό έλεγχο την φωτιά που ξέσπασε στην Νέα Ιωνία Βόλου. Πρόλαβε να κάψει δυο αποθήκες και μια λυόμενη κατοικία.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Γιώργος Γεραφέντης, Ρεγγίνα Σαββούρδου, Μαρία Μαγκλάρα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος