Β. Ευθυμιοπούλου στο Πρώτο: Αυτό που δεν υπάρχει είναι ένα εναλλακτικό αφήγημα που να είναι ελκυστικό (audio)

Μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης που αφορά τη ζωή, τη δουλειά, τη διαδρομή της σχολιάζοντας παράλληλα την κοινωνική και πολιτική επικαιρότητα παραχώρησε στο στούντιο του Πρώτου Προγράμματος 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Καθρέφτης» με τον Χρήστο Μιχαηλίδη, η Βίβιαν Ευθυμιοπούλου, Σύμβουλος Επικοινωνίας και Στρατηγικής με ειδίκευση στην πολιτική επικοινωνία και τον σχεδιασμό ταυτότητας “Branding” αλλά και Εκδότρια, Δημιουργός και επιμελήτρια του #fact.

Αναφερόμενη στο site της η κ. Ευθυμιοπούλου δήλωσε χαρακτηριστικά στο δημοσιογράφο «είναι η έβδομη χρονιά που το κάνω αυτό. Ξεκίνησε από μια δικιά μου επιθυμία να καταλάβω τι συνέβη στην ελληνική κρίση. Ξεκίνησα λοιπόν, να γράφω ένα προσωπικό ημερολόγιο και κατέγραφα τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας και διάφορα άρθρα που διάβαζα. Και αποφάσισα όλα αυτά να τα συγκεντρώνω, τι αξίζει τον χρόνο του αναγνώστη και να το δίνω με μια αφήγηση. Επιλέγω λοιπόν, τις πέντε σημαντικές ειδήσεις και τις αφηγούμαι ώστε να βγάζεις ένα νόημα, τι δηλαδή συνέβη τελικά μέσα στην ημέρα (…). Το #fact απευθύνεται στο Δημοκρατικό Κέντρο. Με άλλα λόγια, το διαβάζουν άνθρωποι που ψηφίζουν, από μετριοπαθείς νεοδημοκράτες μέχρι μετριοπαθείς αριστερούς. Νομίζω ότι το διαβάζουν άνετα γιατί ασχολούμαστε με αυτά που αφορά τον κόσμο του κέντρου, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τον πολιτισμό, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τον πόλεμο στην Ουκρανία, τα αυταρχικά καθεστώτα. Αυτές τις ειδήσεις τις φέρνουμε, διότι πρέπει να τις γνωρίζουμε οι Ευρωπαίοι πολίτες και πρέπει παράλληλα να γνωρίζουμε τον κίνδυνο ώστε να τοποθετηθούμε πιστεύω, διότι είναι πολιτικές οι ευρωεκλογές του Ιουνίου και πρέπει να είμαστε ενημερωμένοι για αυτό».

«Οι άνθρωποι χρειαζόμαστε μια εξήγηση για τον κόσμο που μας περιβάλλει και αυτό είναι η πολιτική» επισήμανε έπειτα η κα Βίβιαν Ευθυμιοπούλου διευκρινίζοντας πως πολιτική είναι οι λέξεις που εξηγούν αυτό που ζούμε, τη ζωή μας, που δίνουν υπόσταση στην καθημερινότητά μας. «Λένε, ας πούμε για τον Μητσοτάκη ότι δεν υπάρχει αντιπολίτευση. Υπάρχει αντιπολίτευση. Το ΠΑΣΟΚ υπάρχει και κάνει σκληρή δουλειά μέσα στη Βουλή. Τους βλέπω τους βουλευτές, οι άνθρωποι σκοτώνονται. Αυτό που δεν υπάρχει-και όταν λέμε δεν υπάρχει αντιπολίτευση-είναι ότι δεν υπάρχει ένα εναλλακτικό αφήγημα που να είναι ελκυστικό. Διότι τι είναι υπόσχεση; Είναι μια ιστορία στο μέλλον που σε περιλαμβάνει και εσένα και σε δείχνει ευτυχισμένο. Αυτή είναι αντιπολιτική υπόσχεση. Αυτό το λέμε υπόσχεση στη πολιτική».

Όλη η συνέντευξη της κας Βίβιαν Ευθυμιοπούλου ακολουθεί παρακάτω:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος