Β. Αθανασίου για παραβατικότητα ανηλίκων: «Εισπράττουν» συναισθηματικά στις συμμορίες αυτό που έχουν ανάγκη από την οικογένειά τους

Πληθαίνουν τα περιστατικά παραβατικότητας ανηλίκων και για το θέμα που έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις κυρίως στα αστικά κέντρα μίλησε στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις 6» η ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια Bέρα Αθανασίου εστιάζοντας στο ρόλο της οικογένειας.

«Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότερες οικογένειες κάνουν τη δουλειά τους πολύ σωστά γιατί δεν είναι η πλειοψηφία αυτά τα ανήλικα άτομα που βλέπουμε. Παρόλα αυτά, όμως, σε πάρα πολλά κομμάτια έχει αλλάξει κάπως ο θεσμός της οικογένειας.

Όπως είπε τα νεαρά παιδιά που μπλέκουν σε άσχημες παρέες και συμμορίες, αποκτώντας παραβατική συμπεριφορά καθώς δεν εισπράττουν συναισθηματικά αυτό που έχουν ανάγκη μέσα από την οικογένεια τους, δηλαδή την προσοχή, το ενδιαφέρον ψάχνοντας να το βρουν μέσα από την ένταξή τους μέσα σε ομάδες στις οποίες έχουν μία ταυτότητα.

«Μπαίνουν σε συμμορίες στις οποίες κάποιο κάθε μέλος έχει και μία κακή ευθύνη και έτσι αποκτάει σημασία για τα άλλα μέλη. Αυτό του δίνει αυτό που δεν παίρνει από την οικογένεια του, με έναν βέβαια πολύ αρνητικό τρόπο» τόνισε προσθέτοντας ότι τα παιδιά πλέον έχουν μεγάλη εξοικείωση της βίας.

Μιλώντας η κα Αθανασίου για το ρόλο των εκπαιδευτικών επεσήμανε ότι χρειάζονται περισσότεροι ψυχολόγοι στα σχολεία.

«Χρειάζεται εκπαίδευση των δασκάλων σε θέματα συναισθηματικής ωριμότητας απέναντι στα παιδιά. Πώς θα την καλλιεργήσουν, πώς θα μπορέσουν να δουν πράγματα τα οποία θα τα προλάβουν μέσα ακόμα και από καταγγελίες στις αρχές» σημείωσε.

Πηγή: Σαββατοκύριακο από τις Έξι | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος