Τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά της Covid 19 «σχεδίαζε» η Κίνα – Γιατί εγκατέλειψε το μέτρο

Array

Εγκαταλείπει – μετά από πολλές έντονες αντιδράσεις – η πρωτεύουσα της Κίνας την επιβολή του αντι-COVID-19 εμβολιασμού για όσους θέλουν να εισέλθουν σε πολυσύχναστα μέρη όπως βιβλιοθήκες, κινηματογράφοι και γυμναστήρια.

Σημειώνεται πως ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα ήταν μια σπάνια πρωτοβουλία στην Κίνα, όπου η κυβέρνηση επιμένει στον εθελοντικό εμβολιασμό ενώ απέρριψε γρήγορα άλλες προσπάθειες αξιωματούχων πρώτης γραμμής να εκδώσουν υποχρεωτικές οδηγίες εμβολιασμού, σύμφωνα με το Reuters.

Την ίδια στιγμή το Πεκίνο δήλωσε ότι θα εισαγάγει την απαίτηση πιστοποιητικού εμβολιασμού για οποιονδήποτε χωρίς εξαίρεση, με την κρατική εφημερίδα Beijing Daily να αναφέρει πως η κυβέρνηση της πόλης είχε ήδη εγκαταλείψει το σχέδιο. Σημειώνεται πως στο σχετικό ρεπορτάζ η εφημερίδα επικαλούμενη έναν αξιωματούχο της πόλης χωρίς να τον κατονομάσει ανέφερε ότι οι κάτοικοι του Πεκίνου θα μπορούν να εισέρχονται σε δημόσιους χώρους αρκεί να έχουν αποδεικτικά ένα αρνητικό τεστ COVID που έχει γίνει τις τελευταίες 72 ώρες.

Αντιδρώντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην αρχική προσπάθεια του Πεκίνου να επιβάλει εμβολιασμό, ένας ανεμβολίαστος δικηγόρος από το Πεκίνο είπε ότι αισθάνεται «στερημένος από τα δικαιώματά του ως πολίτη».

Αν και οι αρχές δεν επέβαλαν υποχρεωτικό εμβολιασμό, προειδοποίησαν ότι το χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμού μεταξύ των ηλικιωμένων ήταν ένα αδύναμο σημείο στην αντίδραση της Κίνας στον COVID-19.

Πολλές τοπικές κυβερνήσεις έχουν παράσχει κίνητρα εμβολιασμού, όπως κουπόνια αγορών, σε λιγότερο εμβολιασμένες ομάδες και ασκούν πίεση στους αξιωματούχους για την επίτευξη των στόχων εμβολιασμού.

Υπενθυμίζεται πως το Πεκίνο εμβολίασε πλήρως το 97,7% του ενήλικου πληθυσμού μέχρι τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους.

Μετάφραση: Μικαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος